Χαιρετισμός στο 23ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε σήμερα, 18 Δεκεμβρίου 2013, στις εργασίες του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο κ. Δένδιας δήλωσε τα εξής:

«Είναι για μένα μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που είμαι σήμερα εδώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω κύριε Πρόεδρε το Συνέδριο για τη δυνατότητα που μου δίνει να του απευθύνω το λόγο. Επίσης είμαι ιδιαίτερα τυχερός γιατί η αναβολή της υπογραφής μίας Συμφωνίας με τους Βούλγαρους χθες, λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε με τις συλλήψεις στην Τουρκία, μου επιτρέπει να είμαι σήμερα μπροστά σας.

Θα ήθελα λοιπόν προσωπικά να σας μεταφέρω καταρχήν τους θερμούς προσωπικούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ του κ. Αντώνη Σαμαρά. Κυρίες και κύριοι, ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει απολύτως το έργο που παρέχετε. Νομίζω ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων οποιουδήποτε, δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός στην ιστορία του ελληνικού κράτους ο οποίος να έχει αναφερθεί στις τοποθετήσεις του τόσες φορές στην Αστυνομία, όσο ο Αντώνης Σαμαράς. Και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η βοήθεια την οποία παίρνουμε δεν είναι απλώς λεκτική. Κατεγράφη τουλάχιστον για εμένα με προσωπική του παρέμβαση, προ ολίγων ημερών, όταν επέβαλε στο Υπουργείο Οικονομικών την ενίσχυση του προϋπολογισμού με τα 20 και πλέον εκατομμύρια, τα οποία ήταν απαραίτητα για την καταβολή των πενθημέρων και των νυχτερινών μέχρι να κλείσει ο χρόνος.
Πρέπει επίσης να αναγνωρίσω την απολύτως υπεύθυνη στάση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. σε όλα τα οικονομικά θέματα, τα οποία απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία, την αντίληψή τους για τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, την ευπρέπειά τους, την απόλυτη εστίασή τους στα θεσμικά ζητήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκατέλειψαν το συνδικαλιστικό τους ρόλο, ο οποίος είναι και το καθήκον τους.

Θα διατάξω το μικρό διάστημα που μου κάνετε τη μεγάλη τιμή να σας απευθύνω το λόγο μου σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο θα τοποθετηθώ σε κάποια αιτήματα τα οποία μου έχουν τεθεί, στο βαθμό που αυτά έχει καταστεί δυνατόν να απαντηθούν και στο δεύτερο κομμάτι θα μου επιτρέψετε να κάνω κάποιες ευρύτερες τοποθετήσεις.
Όσον αφορά την εβδομαδιαία υπηρεσία, όπως ξέρετε αυτό υπήρξε πάγιο αίτημα. Έχει υπογραφεί από εμένα το Προεδρικό Διάταγμα, αντιλαμβάνομαι από τοποθετήσεις που μου έγιναν μετά από την ανάγνωση του κειμένου ότι δεν επιλύει όλα τα προβλήματα, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μία σημαντική βελτίωση και επί της αρχής είναι μία αποδοχή ενός πράγματος το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημά σας. Εφαρμόστηκαν επίσης οι προϋπάρχουσες ευεργετικές διατάξεις για την πρόσληψη των μελών των οικογενειών των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας. Όπως καλά γνωρίζετε από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο είχε παγώσει η πρόσληψη των ατόμων αυτών. Αυτό άλλαξε και έγινε και πρέπει να αναγνωρίσω σε αυτό και τη συνδρομή του Υπουργού του κ. Μητσοτάκη, τη θετική του τοποθέτηση στο αίτημά μου προς την Κυβέρνηση.

Το ζήτημα των αστυνομικών φαρμακείων, που είναι πάγιο αίτημά σας, έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου για την αναδιοργάνωση το οποίο ελπίζω ότι και πριν από την αρχή του νέου χρόνου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή. Κι εδώ θέλω να υπογραμμίσω επίσης τη θετική άποψη, εναντίον των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου του μάλιστα, του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη.
Υπάρχει το θέμα των λεσχών εστίασης, προχωράει η δημιουργία της Λέσχης, ελπίζω να λειτουργήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου στη Μεσογείων, στην Πάτρα και θα ακολουθήσουν και άλλες με άμεσο προγραμματισμό το Ηράκλειο και την Ξάνθη. Είναι όμως απολύτως κατανοητό το αίτημα αυτό και θα κάνω ότι μπορώ για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ως προς την παράταση της παραμονής στην υπηρεσία, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους Αξιωματικούς να παραμείνουν για ακόμα 2 χρόνια μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας.

Ως προς την άδεια ανατροφής τέκνου παρέχουμε – μετά τη σύμφωνη γνώμη που διεκδικήθηκε και επετεύχθη και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – τη δυνατότητα χρήσης σε άνδρα αστυνομικό ολόκληρης της 9μηνης άδειας με αποδοχές αν η σύζυγος έχει λάβει άδεια μητρότητας έξι μηνών.

Όσον αφορά, αυτό που θεωρώ εγώ εξαιρετικά σημαντικό, την τροποποίηση του Π.Δ. 100, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοθετήματος για την αναδιοργάνωση θα έρθει και αυτό. Προωθούμε την αντικειμενικοποίηση των κριτηρίων μεταθέσεων, την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων των εκτάκτων μεταθέσεων – οφείλω να σας πω ότι είναι εκπληκτικός ο θρυλούμενος αριθμός των «λευκών γάμων» – τον εξορθολογισμό στην μοριοδότηση των μεταθέσεων ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας και των άλλων συνθηκών εργασίας.

Επίσης, προωθείται το Π.Δ. έχω δώσει σχετική εντολή για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 3ετείας αντί του μέχρι τώρα ισχύοντος 6μηνου στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το ΤΕΑΠΑΣΑ είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, υπήχθη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά τη χορήγηση του εφάπαξ. Η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας έχει αποσταλεί στο Τμήμα Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας, ξέρετε καλά ότι χωρίς την έγκριση αυτή δεν μπορεί να εκδοθεί καμία Υπουργική Απόφαση. Βρισκόμαστε σε μια συνεννόηση, το θέμα είναι δυσχερέστατο, δεν έχει έννοια να μασάω τα λόγια μου ως προς αυτό, θα κάνουμε ότι μπορούμε.

Στο θέμα της αναδιάρθρωσης και πάλι, είμαστε σε τελική φάση διαλόγου με τα υπόλοιπα Υπουργεία, τώρα είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, έχουμε περίπου καταλήξει με τα υπόλοιπα Υπουργεία. Οφείλω να σας πω ότι ο χρόνος αυτών των διαπραγματεύσεων υπήρξε μακρύτατος, δεν περίμενα ότι θα κρατήσει τόσο πολύ, πολλές από τις παρατηρήσεις σας έχουν ενσωματωθεί, θα δείτε και το τελικό κείμενο, είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας και σε αυτό. Νομίζω όμως ότι θα αποτελέσει μία τομή στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 1984 μέχρι σήμερα, όπως ξέρετε, σοβαρή αναδιάρθρωση δεν έγινε. Νομίζω ότι αυτό το νομοθέτημα είναι νομοθέτημα-σταθμός, ένα μεγάλο νομοθέτημα. Επί της αρχής ξέρετε ότι χωρίζει την Αστυνομία σε τρείς κάθετους κλάδους και επίσης ξέρετε ότι δημιουργεί ένα συνολικό άλλο πρότυπο διοίκησης. Δεν έχει έννοια όμως τώρα να αρχίσω να αναπτύσσω το νομοθέτημα, θα πάρει πάρα πολλή ώρα, πολλά τα ξέρετε από αυτά τα οποία πρεσβεύει και πάλι θα έχουμε την δυνατότητα να το συζητήσουμε.

Θα μου επιτρέψετε τώρα να κάνω μια λίγο γενικότερη τοποθέτηση, να αναφερθώ στο υλικό. Κύριε Πρόεδρε είμαι ο τελευταίος ο οποίος δεν θα αναγνωρίσω την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, όσον αφορά το υλικό το οποίο έχει. Κυρίες και κύριοι, διερχόμαστε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, το ξέρετε. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ εγώ ότι αύριο το πρωί όλα αυτά θα διορθωθούν. Δεν έχω τη δυνατότητα να το πράξω. Σας διαβεβαιώ ότι γίνεται ό,τι μπορεί να γίνει, πέρα από την μάχη με το Υπουργείο Οικονομικών. Και με τη διεκδίκηση από όλα τα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με μία τελείως διαφορετική αντιμετώπιση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Οφείλω να σας πω ότι όταν μου έγινε η τιμή να γίνω Υπουργός σε αυτό το Υπουργείο, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο ήταν 1,2%. Γίνεται κάθε προσπάθεια επίσης προς τις ξένες Κυβερνήσεις και προς ιδιώτες οφείλω να σας πω, εκεί που το επιτρέπει η ηθική και η υπερηφάνεια του Σώματος, ώστε να μπορέσουμε να ανανεώσουμε στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό το υλικό το οποίο χειρίζεστε. Εάν σας πω όμως ότι αύριο το πρωί όλα αυτά δια μαγείας θα βελτιωθούν, ότι έχω τη δυνατότητα να πάω στο Υπουργείο Οικονομικών και να πάρω τα χρήματα τα οποία χρειάζομαι, δεν θα σας πω την αλήθεια και δεν έχω καμία πρόθεση να μη σας πω αλήθειες.
Πιστεύω όμως ότι με την ορθή διαχείριση και των Ευρωπαϊκών Ταμείων, την τεράστια απορροφητικότητα που έχουμε αποκτήσει, το νέο πλαίσιο με το οποίο διαπραγματευτήκαμε για το ΄14 -΄20, το διάστημα που έρχεται το χρόνο που έρχεται θα δείτε αισθητή αλλαγή.

Έρχομαι τώρα στα ευρύτερα θέματα. Κυρίες και κύριοι σας το λέω χωρίς καμία υποσημείωση και κανένα εισαγωγικό. Αισθάνομαι απολύτως υπερήφανος που έχω την τιμή να είμαι Πολιτικός Προϊστάμενός σας και επίσης σε κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία διατυπώνω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου, την προσωπική μου ευγνωμοσύνη, στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό δεν το κάνω από πολιτικό καθήκον, αλλά το κάνω επειδή αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Και επειδή αισθάνομαι ότι εκφράζοντας την προσωπική μου ευγνωμοσύνη και τα βαθειά μου αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού, στην πραγματικότητα εκφράζω τα αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία. Διότι η Ελληνική Αστυνομία τον τελευταίο καιρό έχει πραγματοποιήσει θαύματα ή τουλάχιστον έχει πραγματοποιήσει επιτυχίες που στα δικά μου μάτια, με δεδομένες τις συνθήκες υλικού και τις μισθολογικές απολαβές και τις ευρύτερες συνθήκες ισούνται με θαύματα. Και δεν γενικολογώ, θα αναφερθώ σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα τα οποία έχετε κάνει και έχετε πετύχει.

Όπως στο μεταναστευτικό. Kυρίες και κύριοι, τον Ιούνιο του ΄12, η χώρα υστερείτο στην πραγματικότητα μεταναστευτικής πολιτικής, την είχε υποβάλει μεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως τα στοιχεία υλοποίησής της δεν υπήρχαν πουθενά, ήμασταν ο περίγελος της Ευρώπης. Διασφαλίσατε απολύτως τα χερσαία σύνορα της χώρας, διασφαλίσατε τα κέντρα των ελληνικών πόλεων, εδώ απ’ έξω που γίνεται το Συνέδριο. Σε αυτό το ξενοδοχείο έμενε ο πατέρας μου, από παιδάκι 12-13 χρονών περπατούσα εδώ μόνος μου, ποιο παιδάκι 12-13 χρονών μπορούσε να περπατήσει μόνο του στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούνιο του 2012; Χάρη εσάς, έρχομαι σε αυτό το Κέντρο κάθε δεύτερο ή κάθε τρίτο βράδυ και περπατάω. Χάρις σε εσάς το Κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν μηδενική ή ελάχιστη εγκληματικότητα, οι δείκτες είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε, και οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει, να περπατήσει, να πιει τον καφέ του.
Στο ζήτημα της εγκληματικότητας εκτός του κέντρου – η Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας βέβαια – οι δείκτες είναι πτωτικοί κατά άνω του 15-16% στον τελευταίο χρόνο και σε αυτό ξαναλέω, πρέπει να κανείς να λάβει υπόψη του και τις άλλες παραμέτρους, το γερασμένο υλικό, τα αυτοκίνητα που δεν έχετε, τις μισθολογικές περικοπές. Αυτό εσείς το καταφέρατε. Το θέμα της αποκατάστασης της ευρύτερης ευνομίας, οι «Βίλες Αμαλία» και όλα τα σχετικά, τα άσυλα πάσης μορφής που αντί για άσυλα ιδεών ήταν άσυλα ανομίας, εσείς τα καταργήσατε. Εσείς επιτρέψατε στον Έλληνα πολίτη, να αντιληφθεί ότι η ευνομία μπορεί να επιβληθεί και σε αυτή τη χώρα.

Και θέλω να πω ότι είμαι περήφανος, γιατί η Ελληνική Αστυνομία επιβάλει τον Νόμο κατά πάντων, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα. Ξέρετε, εδώ και δύο χρόνια θυμάμαι, θα μου επιτρέψετε μία πολύ μικρή προσωπική ιστορία, μιλούσα με μία βουλευτή της Ιρλανδίας, η οποία μου έλεγε το εξής, για τα αυτιά μου τότε απίστευτο, ότι οδηγούσε στο Δουβλίνο και μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Πρωθυπουργό της χώρας, τη σταμάτησε ένας τροχονόμος και της είπε: «Αυτό απαγορεύεται θα σε γράψω». Του ανταπάντησε αυτή: «Προφανώς κύριε το γεγονός ότι μιλάω με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμιά σημασία». «Βεβαίως της είπε ο τροχονόμος, δεν έχει καμία σημασία». Αποδείξατε εσείς χθες ότι δεν έχει καμία σημασία. Ο Νόμος είναι νόμος, ο νόμος είναι αυτός που σας δεσμεύει και τίποτε άλλο.

Ως προς τη Χρυσή Αυγή, κυρίες και κύριοι το είπα και θα το ξαναπώ, εσείς είσαστε το κράνος και η ασπίδα της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για τον τρόπο που το χειριστήκατε διότι μέσα από εσωτερικές διαδικασίες, με τα δικά σας όργανα δεν επιτρέψατε σε οποιονδήποτε στην ελληνική κοινωνία να πει ότι συγκαλύφθηκε οτιδήποτε στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυρίες και κύριοι όμως , αυτό πια το απευθύνω στους υπόλοιπους πλην υμών, δεν μπορεί μόνο η Ελληνική Αστυνομία να φέρει στη πλάτη της τη μάχη κατά του νεοναζιστικού φαινόμενου. Οφείλουν σε αυτή τη μάχη να μπουν και άλλοι και να τη διεξάγουν και άλλοι. Εσείς κάνατε το καθήκον σας με τον άριστο τον τρόπο. Η υπόθεση είναι στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα τη χειριστεί. Και όσο αναφορά την κρίση, δεν είσαστε εσείς υπεύθυνοι για να βγάλετε την κοινωνία από την οικονομική κρίση. Υπερβαίνει τις δυνατότητες σας, έχετε κάνει πλέον ό,τι μπορείτε να κάνετε σε αυτό το τομέα.

Από την άλλη, ως προς το θέμα του δόγματος το οποίο υπηρετείτε, κυρίες και κύριοι, έχει περάσει ο καιρός της μη αντιδρώσας αστυνομίας. Έχει περάσει ο καιρός του 8 του Φεβρουαρίου του 12 που όταν κάηκε όλο το κέντρο της Αθήνας η Ελληνική Αστυνομία παρακολουθούσε. Έχει περάσει ο καιρός που αν θέλετε οποιοσδήποτε έμπαινε στη χώρα, δολοφονούσε οποιονδήποτε, πυροβολούσε οποιονδήποτε και έφευγε από την χώρα ατιμώρητος.

Στη προσπάθεια αυτή, την τεράστια αυτή προσπάθεια, θρηνήσατε θύματα δικούς σας ανθρώπους, συναδέλφους σας. Κανένα κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού δεν έχει θρηνήσει τον αριθμό των θυμάτων που έχει θρηνήσει τα τελευταία 20-25 χρόνια η Ελληνική Αστυνομία. Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Όμως το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και οφείλει η ελληνική κοινωνία να είναι περήφανη γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δεκάδες τεκμήρια διεξαγωγής επιχειρήσεων τον τελευταίο καιρό, δεν χρειάζεται να αναφερθώ στη τεράστια επιχείρησή σας για τους Αλβανούς δραπέτες, δε χρειάζεται να αναφερθώ στην αντιμετώπιση των δολοφόνων του συναδέλφου σας, του Ηλία Κωστένη στις Πρέσπες εδώ και λίγες μέρες. Και θέλω να σα πω και κάτι το οποίο αξίζει το κόπο και να σας το δείξω τελειώνοντας γιατί δεν έχει έννοια κανείς να μιλάει πολύ. Ο Έλληνας πολίτης κυρίες και κύριοι, Έλληνες αστυνομικοί, καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τι κάνει. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά.
Πραγματικά υπήρξε ο κίνδυνος να αποξενωθεί η Ελληνική Αστυνομία από τον Έλληνα πολίτη. Αυτό δεν έγινε, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Και θα σας το πω με λίγους αριθμούς οι οποίοι απεικονίζονται στις δημοσιευμένες έρευνες των τελευταίων ημερών. Εδώ και λίγο καιρό, στις αρχές του προηγούμενου χρόνου το 16,3 % των Ελλήνων πολιτών θεωρούσε μέγιστο πρόβλημα την εγκληματικότητα. Ξέρετε πόσος είναι ο αριθμός σήμερα; 6,4%. Πετύχατε μέσα σε κάτι πάνω από ένα χρόνο τον υποτριπλασιασμό της αίσθησης απειλής του Έλληνα πολίτη. Αυτός σαν αριθμός είναι εκπληκτικός. Δεν παρουσιάζεται σαν αριθμός βελτίωσης πουθενά στην ελληνική κοινωνική και οικονομική ζωή.

Στο μεταναστευτικό στο ανάλογο ερώτημα η απάντηση ήταν 11%. Έχετε πετύχει αυτή τη στιγμή να είναι 5,3% . Υποδιπλασιασμός. Πουθενά δεν παρατηρήθηκε αυτό.
Αλλά θα σας πω και κάτι άλλο που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό και θα τελειώσω με τους αριθμούς. Στην τελευταία έρευνα της MRB υπάρχει μια καταγραφή εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Υπάρχουν θεσμοί σ’ αυτήν την έρευνα που είναι εκτός συναγωνισμού, παραδείγματος χάριν η Εκκλησία, παραδείγματος χάριν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι ταυτιζόμαστε με τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε υπηρετήσει σ’ αυτές. Όπως επίσης γιατί όλοι έχουμε περάσει απ’ την Εκπαίδευση. Αυτοί οι τέσσερις θεσμοί είναι εκτός συναγωνισμού. Όλοι οι άλλοι θεσμοί προσμετρώνται. Η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Βουλή, οι επιχειρήσεις, η Δικαιοσύνη. Ξέρετε ποιος είναι επί κεφαλής; Ξέρετε ποιος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνης; Η Ελληνική Αστυνομία με 48,8%. Είκοσι και πλέον μονάδες πάνω από τη Βουλή των Ελλήνων. Η Ελληνική Αστυνομία. Η Ελληνική Αστυνομία που μάχεται κάθε μέρα στο δρόμο.

Εάν αυτό δεν είναι εκπληκτική αναγνώριση απ’ την ελληνική κοινωνία του έργου και των υπηρεσιών που παρέχετε, τι είναι; Με όλο το σεβασμό στο θεσμικό του ρόλο, είστε δέκα μονάδες πάνω από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κυρίες και κύριοι, επιτρέψτε μου να αισθάνομαι μέλος της οικογένειάς σας μετά από δεκαοχτώ μήνες σ’ αυτό το πόστο. Είμαι απολύτως περήφανος για το έργο, το οποίο κάνετε, κάτω από τις συνθήκες υπό τις οποίες το κάνετε. Είμαι επίσης βέβαιος ότι έχοντας την απόλυτη έγκριση του Πρωθυπουργού θα πετύχουμε όταν ανακοινωθεί αυτό το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα να υπάρξει κάποια στοιχειώδης αναγνώριση αυτού του οποίου επιτελείτε. Αλλά όπως και να έρθουν τα πράγματα, θα ήθελα να τελειώσω διαδηλώνοντας σας το βαθύτατο σεβασμό μου για ότι παρέχετε στην ελληνική κοινωνία.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο