Δήλωση σχετικά με την απάντηση της κ.Γκερέκου σε δημόσια τοποθέτησή μου

Ακολουθώντας την τακτική του υποστηριζόμενού της υποψηφίου Νομάρχη Κέρκυρας κ. Μαχειμάρη, η κ. Γκερέκου επέλεξε να απαντήσει σε δημόσια τοποθέτησή μου κατά την απουσία μου από την Κέρκυρα.

Χαίρομαι, ωστόσο, για την παραδοχή της συναδέλφου μου ότι απαιτείται ιδιαίτερο θάρρος και προσπάθεια προκειμένου να στηρίξει κανείς την υποψηφιότητα του κ. Μαχειμάρη και ό,τι αυτή εκφράζει.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί επιμένει να στηρίζει τα λάθη και τις παραλείψεις του Νομάρχη στο ζήτημα του Λυρικού Θεάτρου.

Από άγνοια, ή από αντιπολιτευτικό οίστρο; 

Δεν γνωρίζει ότι για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου από το Υπουργείο Πολιτισμού, είναι απαραίτητο να υπάρχει πρώτα από όλα η μελέτη κατασκευής του;

 Δεν γνωρίζει ότι μέχρι σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας δεν έχει τη μελέτη κατασκευής του Λυρικού μας Θεάτρου;

Αντί λοιπόν να ισχυρίζεται ότι ευθύνονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον κίνδυνο απένταξης του έργου, ας αναζητήσει τις ευθύνες στον Νομάρχη τις επιλογές του οποίου στηρίζει.

Λυπάμαι που η κ. Γκερέκου αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς αλλά και «περίεργες» συμβουλές και προτροπές προς το πρόσωπό μου, όπως το να μην απευθύνομαι στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.

Δεν γνωρίζω πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική η κ. Γκερέκου, αλλά τέτοιες διατυπώσεις απέχουν πολύ από την έννοια της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού και είναι τουλάχιστον επικίνδυνες.Είμαι αναγκασμένος να της επαναλάβω την απάντησή μου στην παλαιότερη δήλωσή της: 

«Η κ. Γκερέκου μπορεί να συνεχίσει να εμπνέεται και να στηρίζει το νέο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Μαχειμάρη. Μπορεί να στηρίζει την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αναποτελεσματικότητα, την αναξιοκρατία, τον βαθύτατο παλαιοκομματισμό και την απόλυτη φαυλότητα που αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιόδου Μαχειμάρη στη Νομαρχία της Κέρκυρας. Φυσικό είναι να μην έχει ταύτιση απόψεων μαζί μου στο συγκεκριμένο θέμα.»

Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που αναφέρει στην ανακοίνωσή της για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά της απευθύνω δημόσια πρόσκληση για μια συζήτηση μεταξύ μας οπουδήποτε και οποτεδήποτε η ίδια επιθυμεί.Έτσι πράγματι θα έχει ισχύ και ουσία το «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο