Συγχαρητήρια ομιλία στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου συνεχάρη τους αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε στη συγχαρητήρια ομιλία του:

«Θέλω να σας συγχαρώ από την πλευρά του ελληνικού Κράτους, της ελληνικής Πολιτείας, για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίo εκτελέστηκε η επιχείρηση της σύλληψης του δραπέτη των φυλακών Τρικάλων. Καταλαβαίνω πολύ καλά, το καταλαβαίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης, ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι εύκολες, δεν είναι αυτονόητες και εμπεριέχουν κίνδυνο για τη ζωή σας και τη σωματική σας ακεραιότητα. Θέλω λοιπόν σημειολογικά, να σφίξω το χέρι του καθενός και της καθεμιάς.

Από κει και πέρα, θα ήθελα να μιλήσω γενικότερα για τα θέματα αστυνόμευσης. Η σημερινή πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ζεφύρι αποδεικνύει ένα πράγμα, το οποίο είναι μέσα στο γενετικό υλικό, στο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας: ότι δεν είναι επιτρεπτό να υπάρξουν και να αφεθούν να συντηρούνται εστίες ανομίας στη χώρα. Αν μου επιτρέπετε να πω κάτι, έχουμε ζήσει όλοι πολλά χρόνια με την ανοχή εστιών ανομίας στη χώρα. Είτε αυτές λέγονται κουκούλες, είτε λέγονται Ζεφύρι, είτε λέγονται με διάφορους τρόπους αυτές οι εστίες ανομίας πρέπει να σταματήσουν.

Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν είναι κάτι που θα συμβεί με έναν μ

Μετάβαση στο περιεχόμενο