Δήλωση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Σωφρονιστικό Σύστημα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα:

«Θα ήθελα καταρχήν να σας ανακοινώσω ότι σήμερα, με πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, ορίζεται ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος ως υπεύθυνος για την έρευνα και τα θέματα ποινικής ευθύνης υπαλλήλων σωφρονιστικών καταστημάτων, τα οποία ανακύπτουν. Δεύτερον, συγκαλείται εντός του μηνός από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σύσκεψη των Διευθυνόντων τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας, επίσης σχετικά με τα θέματα που ανακύπτουν από τα φαινόμενα διαφθοράς στο σωφρονιστικό σύστημα. 

Τρίτον, υπέγραψα σήμερα απόφαση, με αριθμό 103.920, με την οποία καθιστώ το κατάστημα κράτησης Γρεβενών ως κατάστημα τύπου Γ΄ , κατά τις προβλέψεις του άρθρου 20 του Νόμου 3772/2009 που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα, το οποίο αφορά τους ιδιαίτερα επικίνδυνους κρατούμενους.

Τέταρτον, ζητήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κα Κουκάκη και εδόθη παράταση τριών ημερών για την ολοκλήρωση της Προκαταρκτικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί για τα τυχόν παραπτώματα του Διευθυντή Φυλακών κ. Κυριακάκη, μετά την ανάγκη που ανέκυψε για την εξέταση νέων μαρτύρων, κατ’ ακολουθίαν της κατάθεσης του κ. Κυριακάκη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο