Δηλώσεις για τη visa των Ελλήνων επισκεπτών στις Η.Π.Α. και την αποσυμφόρηση των φυλακών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σήμερα το μεσημέρι στην έναρξη εργασιών του επιμορφωτικού σεμιναρίου στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Εγκληματικότητα και Κράτος Δικαίου».

Ο κ. Νικόλαος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος τους σεμιναρίου, σχετικά με το αν υπάρχουν εξελίξεις για το ζήτημα της visa των Ελλήνων επισκεπτών στις ΗΠΑ, δήλωσε:

«Το θέμα της visa είναι θέμα το οποίο χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών και η Υπουργός κα Nτόρα Μπακογιάννη. Αυτό το οποίο υπήρχε ως προαπαιτούμενο ήταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διαπραγματευθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες δύο πρωτόκολλα και μια συμφωνία που αφορά το σοβαρό έγκλημα. Σε αυτό έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. 

Είμαστε σχεδόν στην κατάληξη και θεωρώ ότι από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει τεθεί το θεμέλιο αυτό που θα επιτρέψει στο Υπουργείο Εξωτερικών – και πάντα με την συνεργασία μας την οποία προσφέρουμε- να καταλήξει σε λύση σε εύλογο χρόνο για αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών και το γεγονός ότι δεν αποφυλακίσθηκαν 4.500 κρατούμενοι, όπως αρχικά είχε υπολογισθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε:

«Ήταν πολύ λιγότεροι πράγματι αυτοί που αποφυλακίσθηκαν. 

Αυτή την στιγμή είμαστε στα 1.300 άτομα.

 Όμως θα υπάρξουν και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες τελικά θα οδηγήσουν τον αριθμό εκεί και ίσως και πέρα από εκεί».

Μετάβαση στο περιεχόμενο