Ερώτηση σχετικά με την έλλειψη προσωπικού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας

Προς:

τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Ο Βουλευτής Νίκος Δένδιας αναφορικά με το πρόβλημα της πλημμελούς στελέχωσης των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Κέρκυρας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κεφαλλογιάννη. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των 298 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων καλυμμένες σήμερα είναι μόνο οι 150.Σημειώνεται ότι στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπάγονται το Α΄ Λ/Τ Παλαιοκαστρίτσας, ο Λ/Σ Παξών, ο Λ/Σ Οθωνών και ο Λ/Σ Λευκίμμης.Με την υπάρχουσα δύναμη και με δεδομένο ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα υψηλές, λόγω και του ιδιαίτερα τουριστικού χαρακτήρα του νομού μας, καθίσταται εμφανές ότι η εύρυθμη και ικανοποιητική λειτουργία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας αντικειμενικά δεν διασφαλίζεται.

Παράλληλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη η ανάγκη εκτέλεσης περιπολιών στα πλαίσια διενέργειας προληπτικών ελέγχων καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο στην θαλάσσια περιοχή Κέρκυρας- Αλβανίας για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π.Λόγω της πολυπλοκότητας των αντικειμένων της Υπηρεσίας αυτής, των ιδιομορφιών που προαναφέρθηκαν και του ευαίσθητου γεωγραφικού χώρου που καλύπτει, πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής από το Υπουργείο σας.Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:Τι προτίθεται να πράξει στην κατεύθυνση της άμεσης στελέχωσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται με επάρκεια στον ρόλο του και στην αποστολή του; » 

Κέρκυρα 06-12-2006

Μετάβαση στο περιεχόμενο