Ερώτηση για τα τουριστικά καταλύματα του Ν. Κέρκυρας

Προς:

τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη

τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Κατ’εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3766/2009 για την εφαρμογή των μέτρων πυροπροστασίας στα τουριστικά καταλύματα, οι τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Κερκύρας, όπως και όλης της χώρας, υπέβαλλαν στις υπηρεσίες του ΕΟΤ τα σχετικά αιτήματα προκειμένου να λάβουν τα ειδικά σήματα λειτουργίας. Κατόπιν ρυθμίσεως, ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίσθηκε η 28η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, με το από 17/3/2010 έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, γνωστοποιείται ότι, για τις τουριστικές επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχει χορηγηθεί το απαιτούμενο πιστοποιητικό πυροπροστασίας έως την προαναφερθείσα ημερομηνία, δεν θα ισχύει η εγκεκριμένη μελέτη και, συνεπώς, δεν επέρχεται λειτουργική τακτοποίηση.

Η απόφαση αυτή τηρεί μεν πιστά τις κείμενες διατάξεις, δεν λαμβάνει, ωστόσο υπόψη, ότι, τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους δεν μπορούν να λάβουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας εξαιτίας του μεγάλου όγκου αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ. Στο Νομό Κερκύρας, από τις 650 περίπου τουριστικές επιχειρήσεις μόνο οι 50 έχουν λάβει τα σχετικά πιστοποιητικά, γεγονός που πρακτικά καθιστά προβληματική τη λειτουργία χιλιάδων κλινών στο νησί στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κατά συνέπεια, κρίνεται απαραίτητη η άμεση διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Κερκύρας δεν διαθέτει το αναγκαίο για τη νόμιμη λειτουργία πιστοποιητικό πυροπροστασίας εξαιτίας της καθυστέρησης διοικητικών διαδικασιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβούν ώστε να αποκατασταθεί το σημαντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων του Νομού Κερκύρας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο