«Αδικαιολόγητος αποκλεισμός κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από υπό προκήρυξη διαγωνισμό του Υπουργείου»

Προς:

την Υπουργό Παιδείας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να προβεί στην κάλυψη 500 θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής, εκ των οποίων οι 300 θέσεις θα προκύψουν από διαδικασία γραπτού διαγωνισμού και οι υπόλοιπες 200 από τον πίνακα των αναπληρωτών που διατηρεί το Υπουργείο.

Στο διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο οι απόφοιτοι των Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 61 και ΠΕ 71) και όχι οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο εν λόγω γνωστικό αντικείμενο. Καίτοι η επιλογή υποψηφίων για το γραπτό διαγωνισμό με αποκλειστικά βασικό τίτλο σπουδών εξυπηρετεί το σκοπό αποκατάστασης μέρους των αποφοίτων συγκεκριμένων Τμημάτων των Α.Ε.Ι., ο αποκλεισμός των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο από τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων από αναπληρωτές είναι παράδοξος, καθώς οι εν λόγω απόφοιτοι συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η Κα Υπουργός:

Πως σκοπεύει να διευθετήσει την διαγραφόμενη αδικία που φαίνεται να συντελείται, κατά την προαναφερθείσα διαδικασία, σε βάρος των κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Δένδιας

Μετάβαση στο περιεχόμενο