“Πρέπει να διασωθεί η Χώρα και στο συντομότερο δυνατό χρόνο να εκφρασθεί η ελληνική κοινωνία”

Απόσμασμα συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Κερκύρας, Νίκου Δένδια στον Ρ/Σ Ράδιο Εννέα

Για την Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

«Στηρίζουμε μια κυβέρνηση ενός ειδικού σκοπού, που πρέπει να εκπληρωθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτό γίνεται για τι είναι μια πολιτική που πρέπει να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού, και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Για να νομιμοποιηθεί πρέπει να εκφρασθεί η ελληνική κοινωνία…»

Για φερόμενη απαίτηση Ευρωπαίων για υπογραφής Παπανδρέου και Σαμαρά για την εκταμίευση της 6ης δόσης

«Η πατρίδα είναι στο χείλος της Αβύσσου. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε θα κάνει ότι πρέπει για να σώσει τον τόπο . Και θα τον στηρίξουμε όλοι σ’ αυτό…
Πρέπει να σώσουμε τον τόπο. Δεν υπάρχει κομματικό συμφέρον σ’ αυτό. Το αγνοούμε. Θα μπορούσαμε να «κάτσουμε στ’ αυγά μας» και να αφήσουμε να καταρρεύσει η χώρα υπό τις πρόδηλες ευθύνες του Πρωθυπουργού. Δεν το κάναμε. Πήραμε και παίρνουμε το κόστος μας.»

Για την πολιτική της ΝΔ

«Βεβαίως ήμασταν εναντίων του Μνημονίου και δεν έχουμε αλλάξει γνώμη. Αυτό μας έφτασε ως εδώ… Έχουμε μια κατάσταση απόλυτα ανάγκης. Δεν έχει καμία σχέση με ότι αντιμετωπίσαμε ως τώρα. Για πρώτη φορά τέθηκε στο τραπέζι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας…

Οποιοσδήποτε είναι εθνικά υπεύθυνος σε αυτή τη φάση, πρέπει να κάνει οτιδήποτε πρέπει για να σώσει τον τόπο από μια εθνική καταστροφή. Είμαστε ευθέως αντίθετοι σε αυτούς που μας λένε να γυρίσουμε σε άλλο νόμισμα ή κάποια πραγματικότητα την οποία αγνοούμε…»

Μετάβαση στο περιεχόμενο