Συνέντευξη στον Ρ/Σ “ΒΗΜΑ FM” και στην εκπομπή των Γ. Παπαχρήστου και Α. Ραβανού

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία:

Επειδή οι μέρες είναι δύσκολες και πρέπει να μιλάμε σοβαρά και καθαρά, αυτό που λείπει σήμερα στη χώρα είναι μια αξιοπρεπής διαχείριση. Μην το απομειώνουμε το θέμα της διαχείρισης. Αυτό που δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να διαχειριστεί αυτό που έχει στα χέρια της και να μας βγάλει από την τεράστια κρίση. Αν κάποιος περιμένει από τη Ν.Δ. τη σύλληψη ενός ιδεατού, ονειρικού κόσμου θα τον ευχαριστήσω πολύ, αλλά εγώ δεν θα του υποσχεθώ μαγικά άλογα και ευτυχισμένους παραδείσους.

Για το αν η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι όσοι βγουν στην εργασιακή εφεδρεία θα επαναπροσληφθούν όταν γίνει κυβέρνηση:

Αν με ρωτάτε αν αυτή είναι η θέση της Ν.Δ., θα σας απαντήσω προφανώς όχι.

Για τις αυξήσεις στις κατώτερες συντάξεις που υποστηρίζει ως θέση της η Ν.Δ.:

Αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς και το έχω ακούσει επανειλημμένα αφορούσε τις κατώτατες συντάξεις. Και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι έχει δίκιο, διότι κατώτερη σύνταξη από την ελληνική δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Οι εξοικονομήσεις δεν μπορούν να γίνουν από τα αθροίσματα των πέντε, δέκα και είκοσι ευρώ. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου:

Επαναδιαπραγμάτευση υπήρξε. Διότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου ήταν προϊόν επαναδιαπραγμάτευσης. Αν αυτή η επαναδιαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση ήταν σωστή ή λάθος, αυτό φοβούμαι να σας πω ότι μένει μεν να αποδειχθεί, αλλά είναι λανθασμένα. Αλλά επαναδιαπραγμάτευση υπήρξε. Όσο προχωράμε, υπάρχει ένα συνεχώς επιβαρυνόμενο κλίμα. Όσα η κυβέρνηση υπόσχεται να συμβούν, δεν τα κάνει.

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης:

Να συγκυβερνήσουμε με αυτούς που δεν μπορούν να κυβερνήσουν μόνοι τους; Ειλικρινά πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερα; Γιατί ακούω πολλούς να μου το λένε και – να μην τους χαρακτηρίζω – μου το αποδίδουν μάλιστα ως σκέψη.

Για το ενδεχόμενο συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., σε σχέση με τη συγκυβέρνηση:

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Για την πρόταση του κ. Σαμαρά για εκλογές:

Επί σειρά μηνών, ενώ τον πίεζαν όλοι, αρνιόταν να ζητήσει εκλογές με κόστος. Τώρα, ζητάει ένα πράγμα που πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι: ότι χρειάζεται μια καθαρή λύση εδώ. Ότι είναι μια τόσο δύσκολη κατάσταση που μόνο μια καθαρή εντολή μπορεί να πάει την κοινωνία μπροστά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο