Συνέντευξη στον REAL FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Για τα επεισόδια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου :

Ο Δεκέμβρης πέρυσι ήταν μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση με πολύ συγκεκριμένες παραμέτρους μη επαναλαμβανόμενες. Όμως, φέτος να λέμε «τι ωραία που τα πήγαμε επειδή δεν φτάσαμε στο τραγικό περυσινό επίπεδο» δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Υπήρξαν προβλήματα φέτος. Περπάτησα στην πόλη. Δεν ήταν καλή η κατάσταση. Είδα φαινόμενα που προσβάλουν. Το να κατεβάζει κανείς την ελληνική σημαία από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και να σηκώνει το μαυροκόκκινο σύμβολο…δεν ήταν μια εικόνα που τιμά τη χώρα.

Το να δέρνεται και να τραυματίζεται ο πρύτανης δεν είναι κάτι που τιμά τη χώρα. Το τελευταίο που χρειάζεται να κάνει η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση είναι να καυχάται ότι εξασφάλισε τη δημόσια τάξη. Για το άσυλο : · Το άσυλο είναι ένα ευρύτερο θέμα. Ένα πράγμα είναι νομίζω που θα το συμφωνήσουμε όλοι. Ότι δεν είναι δυνατό το άσυλο να μετατρέπεται σε διάταξη που να επιτρέπει τη δημιουργία χώρων ανομίας… Εξασφαλίζει την ελευθερία των ιδεών. 

Πώς εξασφαλίζεται η ελευθερία των ιδεών με το να δέρνεται ο πρύτανης μέσα στο Πανεπιστήμιο; Είναι ο καιρός να ξεχάσουμε τα στερεότυπα του ’74.Για τους ρόλους των στελεχών στη ΝΔ : · Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα χρησιμοποιήσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού που έχει στη διάθεσή του. Με κανένα τρόπο δεν αισθάνθηκα ότι έχει βάλει διαχωριστικές γραμμές… Θα ήταν και τραγικό λάθος να το κάνει. Για ενδεχόμενη περιχαράκωση του κόμματος : · Έχω την αίσθηση ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 

Θεωρώ κι εγώ ότι ανήκω σε ένα χώρο…. ο οποίος πηγαίνει προς το κέντρο. Θεωρώ κατά συνέπεια ότι, αξιοποιώντας στελέχη που ανήκουν σε αυτό το ρεύμα σκέψης, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί απολύτως την πολυσυλλεκτικότητα της ΝΔ. Κι έχει και κάθε ευχέρεια να την αναπτύξει. Έχει ασφαλισμένο το δεξιό του κέρας, έχει κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί προς το κέντρο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο