Συνέντευξη στα ΜΜΕ της Κέρκυρας

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Σάββατο 27-02-2010 ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας και υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ κ.Νίκος Δένδιας ανέφερε:

«Όπως είναι γνωστό η ΝΔ κατέθεσε κατά αντιδιαστολή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από το 1981, ώστε να καλύπτει και το διάστημα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβρη του 2009.Εμείς κατ’ αρχήν έχουμε πει ξεκάθαρα ότι δεν πιστεύουμε σε εξεταστικές επιτροπές με την έννοια ότι αυτός είναι ο τρόπος να αναλύονται τα θέματα.

Αλλά αφού το ΠΑΣΟΚ σε στιγμές κρίσης και σε στιγμή που απαιτείται ομόνοια στο κράτος επιλέγει να κάνει εξεταστική ας τα ψάξουν όλα, ας πέσει φως παντού. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι να κοιτάξουμε το διάστημα που παραποιήθηκαν τα στοιχεία του ελλείμματος μετά τον Οκτώβρη του 2009, δηλαδή το διάστημα που κυβερνάει η παρούσα κυβέρνηση. Θα μπορέσουμε να αποδείξουμε έτσι στην Ελληνική κοινωνία πως το ΠΑΣΟΚ έφτασε τεχνητά το έλλειμμα σ’ αυτό το σημείο, πως το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας αυτής της ενέργειας δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία , πως το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για τα μεγάλα επιτόκια που πληρώνει η χώρα σήμερα και τη ζημιά που υφίσταται την Ελληνική Οικονομία.

Από κει και πέρα αυτό που έχω να προλέξω είναι κάτι που είναι γνωστό, ότι οι αρνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι προτίθενται να πάρουν επιπλέον μέτρα είναι στη σημερινή οικονομία , η Ελληνική κοινωνία θα περιμένει την εβδομάδα που έρχεται ή την επόμενη εβδομάδα μια νέα σειρά μέτρων πιθανότατα αύξηση του ΦΠΑ, όπως επίσης και αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων, μέτρα που θα βυθίσουν την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, διότι είναι μέτρα που παίρνονται καθυστερημένα και το χειρότερο είναι μέτρα λανθασμένα»

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Νομού Κέρκυρας αναφέρθηκε στις δηλώσεις της κα Γκερέκου σχετικά με τα έργα στο Νομό επί των ημερών της ΝΔ και υπογράμμισε:

«Διάβασα τις δηλώσεις της συναδέλφου μου, της κα Γκερέκου, που αφορούν τα έργα στο νομό και ειδικότερα το έργο της ΝΔ. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχολιασμό για το θέμα γιατί η πραγματικότητα μιλάει μόνη της.Η πραγματικότητα είναι ότι επί ΝΔ, το 2009, όλα τα σημαντικά έργα στο νομό ξεκόλλησαν και έτρεξαν . Επίσης πραγματικότητα είναι ότι, από τον Οκτώβρη του 2009 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, όλα τα έργα σταμάτησαν με εξαίρεση το Δικαστικό Μέγαρο, επειδή υπήρχε Διοίκηση στην Θέμιδα Κατασκευαστική υποδειχθείσα από τη Ν.Δ. και εμένα. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να απαξιώσει ότι έχει κάνει η ΝΔ , για να εμφανίσει πιθανότατα στο μέλλον, ότι τα έργα που έχουν γίνει οφείλονται σε δικές του δραστηριότητες. Αυτό το οποίο χρειάζεται να συμβεί είναι να αφήσει τις αστειότητες και να προχωρήσει τα έργα για να μη χαθούν τα χρήματα. 

Οι προσπάθειες οικειοποιήσεως των έργων των άλλων δεν τιμά κανένα πολιτικό, ο καθένας μας έχει την συνεισφορά του, αλλά τελικά τα έργα ανήκουν στο Ελληνικό λαό, από το υστέρημα του οποίου πληρώνονται.Επίσης θα ήθελα να κάνω μια ειδική σημείωση για το νέο Νοσοκομείο.Η καθυστέρηση ορισμού Διοίκησης στο Νοσοκομείο είναι προκλητική , μεθαύριο το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει τον 6ο μήνα της κυβερνητικής του θητείας ,το να μην έχει ακόμη ορίσει διοίκηση στο Νοσοκομείο ,πόσο μάλλον, να μην έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης είναι μια πρόκληση για τον πολίτη. 

Αν θέλετε αποτελεί πρόκληση και για την ΕΕ που έχει συνεισφέρει οικονομικά σ’ αυτό το έργο, αλλά κάθε καθυστέρηση μετεγκατάστασης στο Νέο Νοσοκομείο στον Έλληνα και τον Κερκυραίο πολίτη σίγουρα συνιστά πρόκληση. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να ορίσει μια διοίκηση σ’ ένα περιφερειακό νοσοκομείο είναι βέβαιο ότι είναι μια κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να βγάλει τον τόπο από οποιαδήποτε κρίση και μάλιστα μικρή , όχι τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζουμε.Τέλος, θέλω να σας ενημερώσω ότι τις επόμενες ημέρες αρχίζει για πρώτη φορά τις πτήσεις της για συγκεκριμένους ελληνικούς προορισμούς η εταιρία ryanair, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη και ίσως στον κόσμο σήμερα.

Η ryanair θα πετάξει προς το Βόλο, τη Ρόδο και την Κω από δύο διαφορετικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, από Πέργαμο και Φρανκφούρτη.Θέλω να παρακαλέσω την Υπουργό την κα Γκερέκου να κάνει ότι μπορεί ώστε η εταιρία να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα πτήσεων της και την Κέρκυρα. Την στιγμή που ο Κερκυραϊκός Τουρισμός χειμάζεται, μια εταιρία αυτής της μορφής εάν πετά και μάλιστα από δύο προορισμούς στην Κέρκυρα έχει πάρα πολλά να προσφέρει και είναι κρίμα να έχει στο πρόγραμμά της προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κως που απέχουν από την Ευρώπη διπλάσια απόσταση από ότι η Κέρκυρα. Εάν χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας η ryanair, για να συμπεριλάβει την Κέρκυρα στους προορισμούς της νομίζω ότι το Υπουργείο μπορεί να την παράσχει, διότι θα είναι τεράστιο το όφελος και η επιτυχία που θα προσφέρει για την Κέρκυρα.

Θα στείλω γι’ αυτό μια επιστολή στην κα Γκερέκου και ελπίζω ότι θα βρω θετική ανταπόκριση. Ερώτηση: Κύριε Δένδια πως σχολιάζεται την νέα εξαγγελία του Πρωθυπουργού για μείωση 1,4 δισ. στον τομέα της Υγείας;« Δεν είναι τα νούμερα που έχουν σημασία, αλλά από πού θα προέρθουν. Το κακό που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι μειώνει επί τη βάσει του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2009, ενός προϋπολογισμού που ήταν απροετοίμαστος , πρόχειρος και λανθασμένος. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει στο δημόσιο τομέα συνολικά και στον τομέα της υγείας ειδικά, είναι να καθαρίσουμε το τραπέζι και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να δούμε πόσα χρήματα χρειάζονται και που πρέπει να δοθούν. 

Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες αλλά συνήθως η περιστολή αφορά αναγκαίες δαπάνες και όχι σπατάλες, ο Κρατικός τομέας που είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία έχει καταφέρει να κρύψει πολύ καλά τις σπατάλες του. Πρέπει να ξεκινήσουμε από καθαρό τραπέζι, από ένα νέο προϋπολογισμό μηδενικής βάσης. Αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι κόβει τα απαραίτητα και αφήνει τα περιττά.»Ερώτηση: Κύριε Δένδια πολύ λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές μάλιστα έγινε κάποιο συνέδριο εδώ στην Κέρκυρα που αναφέρθηκαν πολύ φορείς για την έλλειψη αθλητικών υποδομών.

Το ερώτημα είναι το εξής την επόμενη αγωνιστική ο ΑΟ Κέρκυρα θα αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία, θα γίνουν έργα στο εθνικό στάδιο, διότι η ομάδα αποκλείεται να παίξει στην Α΄ Εθνική στο συγκεκριμένο στάδιο και ενδεχομένως να τη δούμε σε κάποιο γήπεδο της Ελλάδας;

« Ήδη έχουν δοθεί επί των ημερών μας πολλά χρήματα σ’ αυτό το κατά την άποψη μου ακατάλληλο εθνικό στάδιο, εν μέρει για το στέγαστρο , εν μέρει για άλλες εργασίες εκσυγχρονισμού ,για το χλοοτάπητα που φτιάχτηκε τρεις φορές και επίσης είναι έτοιμη η βάση, μια πολύ ακριβή βάση λόγω της φύσεως του εδάφους, για να φτιαχτεί εξέδρα στο πέταλο.Το ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό μας κατηγορούσε ότι δεν κάναμε τίποτα. Παρόλα αυτά εκτός από αυτό έγιναν πάνω από 11 περιφερειακά γήπεδα στο νομό, με τη συνεργασία και της Νομαρχίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι πολύ πιο αξιόλογη προσφορά στην Κερκυραϊκή νεολαία από ένα κεντρικό γήπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κι αυτό.

Τελικά το ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό μας κατηγορούσε για την κατάσταση του σταδίου τώρα ήρθε ο καιρός να το φτιάξει, όχι απλώς να φτιάξει το πέταλο που είναι κατά 70% ολοκληρωμένο, αλλά είναι καιρός να προχωρήσει και να φτιάξει ένα καινούργιο εθνικό στάδιο για να τιμήσει αυτά τα οποία έλεγε προεκλογικά.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο