Συνέντευξη στα Κερκυραϊκά ΜΜΕ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, το Σάββατο 27-11-2010, στα τοπικά ΜΜΕ ο Νίκος Δένδιας, όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, στη μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου Κερκύρας και στα προβλήματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό.

Σχετικά με την έλευση του κ. Μαγκριώτη στην Κέρκυρα, δήλωσε:

«Μετά τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή και από εμένα και από τον συνάδελφο τον κ. Χαραλάμπους και εξαιτίας της έντονης πίεσης που άσκησαν τα τοπικά ΜΜΕ, η επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη που ακολούθησε δεν συνοδεύτηκε από εκείνες τις ανακοινώσεις που θα ικανοποιούσαν τα νόμιμα δικαιώματα των πληγέντων Κερκυραίων πολιτών .Η κυβέρνηση , η κάθε κυβέρνηση, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχει ένα καθεστώς ισότητας δηλαδή ότι όλες οι περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ίσα και σύμφωνα με το νόμο. Στην περίπτωση αυτή, μέχρι τώρα η κυβέρνηση, δεν έχει αποδώσει στους Κερκυραίους αυτό που θα έπρεπε. Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό και από κει και πέρα εάν αυτό δεν συμβεί θα συνεχίσω να πιέζω την κυβέρνηση για τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα επιφέρουν αυτό το δίκαιο αποτέλεσμα .»

Σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του νέου Νοσοκομείου, υπό την σκιά των ενδεχόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, δήλωσε:

«Εμείς από την αρχή στο θέμα αυτό δεν έχουμε λαϊκίσει. Δηλώσαμε ευθέως και ξεκάθαρα ότι η μετεγκατάσταση πρέπει να γίνει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος έχει πάψει να έχει την υποχρέωση, να έχει ένα σωστά στελεχωμένο Νοσοκομείο, ώστε να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες υγείας στους Κερκυραίους πολίτες. Αυτό φαίνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο το έχει ξεχάσει , το ΠΑΣΟΚ το οποίο με κατήγγειλε στο παρελθόν επειδή έλεγα ότι μόνο 100 άτομα θα μπορούσαν να προσληφθούν για το νέο Νοσοκομείο, αυτή τη στιγμή έχει ξεχάσει το θέμα της ενίσχυσης και αυτό το οποίο κινδυνεύει να συμβεί, είναι το νέο Νοσοκομείο να λειτουργήσει με προσωπικό λιγότερο από το παλιό Νοσοκομείο, δεδομένων των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων. Αυτά όλα δεν είναι παραδεκτά, η κυβέρνηση πρέπει να είναι σοβαρή. Ούτως η άλλως οι συγκεκριμένες προσλήψεις υγείας δεν ελέγχονται από το μνημόνιο και με τον κανόνα 5 προς 1 υπάρχει σαφές περιθώριο απλώς η κυβέρνηση προτιμάει να καλύπτει τις ανάγκες άλλων περιοχών.»

Αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε τοπικό επίπεδο από τους μετανάστες και έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, δήλωσε:

« Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα σήμερα. Πρώτα πρώτα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής : Ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών που μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πάντως πάνω από το 50%, μπαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, η οποία είναι χώρα αιχμής για το μεταναστευτικό. Εκείνο που δυστυχώς έχει συμβεί είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να το παραδεχτεί .Με τα νομοθετήματα τα οποία περνάει και αναφέρομαι στον τελευταίο μεταναστευτικό νόμο, διατυπώνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα δεν είναι παραδεκτά. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, με προτάσεις, με σχέδια νόμου, με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είχα προτείνει και στον προηγούμενο υπουργό και θα δώσω και στο νέο, ώστε αφ’ ενός μεν οι μετανάστες να μην στερούνται τα νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματα τους και από την άλλη να γίνει κατανοητό ότι νόμιμα και ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και οι Έλληνες πολίτες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο