Χαιρετισμός στην εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (02-04-2014) στο Κολλέγιο Αθηνών, με ομιλητή τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών, καθώς και των εκπαιδευτικών για τη χρήση του Διαδικτύου και την ασφαλή πλοήγηση, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τόσο τις ευκαιρίες, όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την ανάπτυξη και ταχύτατη διάδοση των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας τα πολλαπλά οφέλη του ψηφιακού κόσμου.

Ο κ. Δένδιας απευθυνόμενους προς τους μαθητές του Κολλεγίου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αισθάνομαι εξαιρετικά συγκινημένος που είμαι εδώ μαζί σας σήμερα. Από το 1978 μέχρι τώρα, μας χωρίζουν δεκαετίες, αλλά για εμένα, τον Πέτρο Αλιβιζάτο και για όλους εμάς τους συναπόφοιτους είναι σαν χθες (…)

O Ταξίαρχος o κ. Σφακιανάκης κάνει μαζί με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μία εξαιρετική δουλειά, χωρίς κανένα κομπλιμέντο, μία εξαιρετική δουλειά, αναδεικνύει τον πραγματικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι να προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, την ελληνική οικογένεια και ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, εσάς τα παιδιά.

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, απίστευτες δυνατότητες, αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι. Και πρέπει να προστατευτείτε από αυτούς τους κινδύνους. Αυτό το οποίο κάνουμε, ο Ταξίαρχος, και τελειώνω με αυτό, είναι ότι προσπαθεί η Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να σας δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον.

Φτιάχνουμε λοιπόν -και αυτό ήταν η τελευταία διαφάνεια που είδατε- μία «αλάνα» ηλεκτρονική, στην οποία να μπορείτε εσείς να παίζετε με ασφάλεια. Θα την παρουσιάσουμε σε λίγες ημέρες,. Νομίζω ότι είναι μία πραγματική προσφορά στην ελληνική κοινωνία, ένας τεράστιος κλωβός ασφάλειας που περιέχει τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες να μας αποτρέψει από τους κινδύνους».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα εξειδικευμένα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, την ηλεκτρονική διαπόμπευση/cyberbullying και την πρόληψη αυτοκτονιών, καθώς και στον εθισμό στο Διαδίκτυο, όπως και στους ενδεχόμενου κινδύνους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου από τη Διεύθυνση και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο