Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Είχα την ευκαιρία και την τιμή να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καταρχήν για την αναφορά την οποία έχω υποβάλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσον αφορά τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και πέραν αυτού να διαβεβαιώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Ελληνική Αστυνομία εκτελεί το καθήκον της, το οποίο είναι η προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο καθήκον τους και επίσης ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρέψει να υπάρξει η οιαδήποτε σκιά πάνω από τις δραστηριότητές της. Ευχαρίστησα επίσης τον κύριο Πρόεδρο για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε να με καλέσει σήμερα να τον ενημερώσω. Θεωρώ ότι και αυτό συνιστά ένα μεγάλο συμβολισμό.»

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, σας ανησυχεί η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία;

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ : «Σας ξαναείπα: η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει τη δουλειά της με αυταπάρνηση και υπό δυσχερέστατες συνθήκες. Και το είπα και στον κύριο Πρόεδρο: οι Έλληνες αστυνομικοί είναι περήφανοι άνθρωποι. Έχουν θρηνήσει 86 θύματα από το 1984 μέχρι σήμερα, επιχειρούν υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με μισθούς που γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ανταποκρίνονται με κανένα τρόπο στο έργο το οποίο παρέχουν και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα παραμείνει η οποιαδήποτε σκιά στη δραστηριότητά τους».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Οι καρατομήσεις συγκεκριμένων αξιωματικών σημαίνει ότι είχαν και σχέση με τη Χρυσή Αυγή;

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ : «Θέλω να το ξεκαθαρίσω και αυτό. Όσον αφορά τους Έλληνες αξιωματικούς της Αστυνομίας, με κανένα τρόπο δεν συνιστά ούτε παραδοχή ούτε υπόδειξη ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής. Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας νομίζω ότι απολύτως διευκρινίζουν το θέμα και θα παρακαλέσω να τις διαβάσετε με προσοχή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο