Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5»

O Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή των δημοσιογράφων Μπάμπη Παπαναγιώτου και Άρη Ραβανού στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Είναι εξαιρετικά ανησυχητικές οι δηλώσεις του κ. Πανούση. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που δεν έχει δώσει δείγματα λαϊκιστικής συμπεριφοράς.

· Η κυβέρνηση πρέπει να διερευνήσει τις καταγγελίες, να εξαλείψει την αιτία των όσων κατήγγειλε ο κ. Πανούσης και να τον προστατέψει

· Δεν μπορώ να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία. Αλλά δε μπορώ και να πιστέψω ότι ο κ. Πανούσης αυτά που είπε τα εφηύρε.

· Ότι υπήρχαν παρακλάδια του ΣΥΡΙΖΑ με επαφές με τρομοκράτες το ξέραμε όλοι. Είναι διαφορετικό όμως να καταγγέλλεται απειλή σε βάρος πολιτικού.

· Είναι πολύ σοβαρό αυτό που είπε ο κ. Πανούσης ότι άτομα που διατηρούσαν επαφές με τρομοκράτες προσπαθούσαν να επηρεάσουν την κυβερνητική λειτουργία.

· Έχω συζητήσει και συνεργαστεί με τον κ. Πανούση πριν γίνει και αφού έγινε υπουργός και είναι σοβαρός πολιτικός. Αλλά όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν.

· Δεν ήταν από τις πιο ευτυχείς στιγμές της Ελληνικής Αστυνομίας αυτό που συνέβη σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου.

· Είχα εξηγήσει ρητά ως Υπουργός ότι τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν μπορεί να τον βεβηλώνει κανείς και ούτε βέβαια φασιστικά στοιχεία.

· Προφανώς και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό υπήρχε πρόβλημα, καθώς δεν συνοδεύονταν τα ΜΑΤ από ομάδες συλλήψεων.

· Καθόλου ικανοποιημένος δεν είμαι από το πώς διεξάγεται η διαδικασία εκλογής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.

· Δεν αρκεί η εθνική συνδιάσκεψη. Ελπίζω να μην πληρώσουμε ακριβά ότι δεν έγινε Συνέδριο και κάναμε τα πράγματα ανάποδα.

· Δεν είναι καλό ότι αδιαφορούν πολλοί νεοδημοκράτες για την εκλογή αρχηγού. Ελπίζω ότι την τελευταία εβδομάδα θα αυξηθεί το ενδιαφέρον.

· Καθόλου δεν φοβάμαι την εσωστρέφεια γιατί είναι προϋπόθεση της εξωστρέφειας. Το θέμα είναι τι είδους εσωστρέφεια είναι, αν αφορά αρχές και αξίες ή προσωπικά χαρακτηριστικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο