Συνέντευξη στoν ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5 »

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».

 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

· Έτσι όπως τα κατάφερε ο πρωθυπουργός με τους τακτικισμούς του, η χώρα φαίνεται ότι οδηγείται σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε ένα επτάμηνο.

· Η απόφαση είναι τελικά της ελληνικής κοινωνίας, αν κρίνει ότι με τα τόσα δις ευρώ που της στοίχισε η κυβέρνηση αυτή μέσα σε λίγους μήνες, πρέπει να την ξαναψηφίσει.

· Η χώρα έχει βυθιστεί στην ημιφρένεια στη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπου δεν υπάρχει καν διαχωρισμός μετανάστη-πρόσφυγα.

· Δεν βλέπει την διαφορά με την προηγούμενη κυβέρνηση στη διαχείριση του μεταναστευτικού μόνο όποιος δεν θέλει να την δει. Η κατάσταση δεν συγκρίνεται με αυτή που υπήρχε το 2012-14.

· Συνεργασία τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει με τη ΝΔ. Θα μπορούσε να υπάρξει μόνο σε προγραμματική βάση, αλλά δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό.

· Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραφε μία πρόταση ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα, αυτός ο υποθετικός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργασθεί με τη ΝΔ. Aλλά τέτοιος ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει.

· Στη Νέα Δημοκρατία παριστάναμε επί 4 μήνες μετά την ήττα ότι κερδίσαμε. Χάσαμε και το δημοψήφισμα πανηγυρικά και ησυχάσαμε. Αλλά εμείς τουλάχιστον από τον Ιανουάριο και μετά δεν βλάψαμε την ελληνική κοινωνία, τον εαυτό μας βλάψαμε.

· Εγώ χωρίζω την Κυβέρνηση Σαμαρά σε δύο φάσεις. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014, έστω με λάθη, παρήγαγε τιτάνιο έργο. Από τον Ιούνιο του ’14 και μετά ρίξαμε πολύ νερό στο κρασί μας με αποτέλεσμα το πώς αποτίμησε η ελληνική κοινωνία την προσπάθεια τον Ιανουάριο του 2015.

· Ντροπή δεν είναι να χάνεις τις εκλογές. Ντροπή είναι να αποκλίνεις από τους στόχους σου και τις ιδεολογικές σου αρχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο