Συνέντευξη στην εκπομπή των Μάκη Γεωργίου και Τάκη Χατζή στον “REAL FM”

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους κ.κ. Μάκη Γεωργίου και Τάκη Χατζή στον ραδιοφωνικό σταθμό “REAL FM”

 

Ακολουθούν σημεία από τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Δένδιας:

• Για τη Νέα Δημοκρατία

«Η Ν.Δ. αντιμετωπίζει διπλό κίνδυνο και από τα αριστερά με το “Ποτάμι” ενώ έχουμε τον κίνδυνο να έρθει προς το Κέντρο ο κ. Τσίπρας, αν έρθει σε ρήξη με την αριστερή πτέρυγα (…) Από δεξιά υπάρχουν δύο χώροι ακόμα: Το νεοναζιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”, το οποίο είναι εξωσυστημικό και εξ αντικειμένου μπορεί να ενισχυθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει περιοριστική πολιτική στην οικονομία, όπως φαίνεται. Από την άλλη υπάρχει κι ένα κυβερνητικό – συστημικό δεξιό κόμμα, οι ΑΝΕΛ.

«Έχουμε δημιουργήσει στην κοινωνία μια αντίληψη δεξιάς στροφής. Η κοινωνία μας προσλαμβάνει έτσι».

• Για σχόλια και μομφές περί «αχαριστίας»:

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αποκλείεται να το είπε ο Αντώνης Σαμαράς ή να το υπενόησε ποτέ (…)

Εάν το έλεγε, αυτό τι θα σήμαινε; Ότι με έκανε υπουργό προς χάριν, ότι το σωστό δεν ήταν να γίνω εγώ αλλά κάποιος άλλος και κατά χάριν έκανε εμένα. Δεν νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα έκανε κάτι τέτοιο (…)

Δεν είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι μοιράζονται υπουργεία κατά χάρη και εν πάση περιπτώσει δεν νομίζω ότι είναι η περίπτωσή μου, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς θα έκανε κάτι τέτοιο».

• Για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών:

«Δεν έχω καλή αίσθηση. Νομίζω ότι δεν χειρίζεται σωστά τα πράγματα. Ο υπουργός Οικονομικών επιδεικνύει ελαφρότητα που δεν προσιδιάζει στην περίπτωση. Αυτά τα πράγματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ βάζουν τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους.

Έχουμε δηλώσει ευθέως ότι θα βοηθήσουμε όπου και όσο μπορούμε, στο πλαίσιο της εντολής που μας έδωσε η κοινωνία, να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε σε τίποτε άλλο, αλλά αυτά που βλέπω είναι η επιτομή της προχειρότητας και της ελαφρότητας. Ειλικρινά σας λέω ότι τρέμω γι’ αυτό».

• Για όσα περιμένουν οι δανειστές:

«Να συνεννοηθούν με μια κυβέρνηση που ξέρει τι ζητεί, το θεωρώ πιθανό. Πρέπει όμως, η κυβέρνηση να είναι σοβαρή. Ο υπουργός Οικονομικών έστειλε ένα κείμενο με ορισμένες μεταρρυθμίσεις. Αυτό μοιάζει πάρα πολύ με το mail Χαρδούβελη, αν δείτε είναι και οι λέξεις περίπου όμοιες.

Από κει και πέρα ζητήθηκαν υποστηρικτικά έγγραφα. Δεν είναι τόσο απλό, «άντε τα έστειλα και τα ξεχάσαμε». Ζητήθηκε λεπτομερής ανάλυση και κοστολόγηση και η κυβέρνηση επ’ αυτού δεν είναι έτοιμη! Γι’ αυτό αρχίζει πάλι τη γενική συζήτηση περί πολιτικής διαπραγμάτευσης. Αυτά δεν γίνονται.

Κι επίσης υπάρχει ένα θέμα τρόπου συμπεριφοράς, ξέρετε. Έχω πάει σε συμβούλια υπουργών επανειλημμένως, έχω διαπραγματευθεί, έχω περάσει κι άσχημα… Το να μπαίνει ο υπουργός Οικονομικών με ένα στυλ με το οποίο δεν έχει δημιουργήσει την παραμικρή συμμαχία με κανένα ενώ από καθέδρας φαίνεται να διδάσκει όλους τους άλλους υπουργούς! (…)

Αυτός δεν είναι τρόπος για να κάνεις τη δουλειά σου. Είναι τρόπος να σπάσεις τα νεύρα των άλλων κι όλοι αυτοί να πέσουν όχι πάνω στο κεφάλι σου, αλλά στη χώρα σου. Αυτές οι ιστορίες έτσι όπως γίνονται προκαλούν με το στυλ, αλλά και η επίδειξη «ευφυΐας» προκαλεί. Δεν πάμε στην Ευρώπη να κάνουμε τον έξυπνο αλλά να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο