Δηλώσεις μετά την εκδήλωση του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα»

Ο Βουλευτής Β’ Αθήνας της Ν.Δ. κ. Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το βράδυ το «Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», με θέμα «Η απειλή του φανατικού Ισλάμ και η Εσωτερική Ασφάλεια». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Μετά την εναρκτήρια εισήγηση που απηύθυνε η πρόεδρος του Δικτύου κ. Άννα Διαμαντοπούλου, τις βασικές ομιλίες έκαναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο κ. Δένδιας με την ιδιότητα του τέως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο προκάτοχός του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην Επίτροπος κ. Αντόνιο Βιτορίνο.
Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μεμής, ο κ. Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τα ΜΜΕ:

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Το Δίκτυο και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου έδωσαν απόψε τη δυνατότητα σε εμένα, τον κ. Πανούση και τον κ. Χρυσοχοΐδη, να ανταλλάξουμε χρήσιμες απόψεις. Κατ’ αρχήν για το μεγάλο πρόβλημα Μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, αλλά και για το επίσης μεγάλο πρόβλημα, της πιθανότητας να εισαχθεί η λεγόμενη ισλαμική τρομοκρατία.

Μέσα σε ένα πλαίσιο με ηρεμία, αντηλλάγησαν απόψεις και νομίζω πως υπήρξε η δυνατότητα να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Κατά την άποψή μου, το συμπέρασμα είναι ένα και κύριο: Η Πατρίδα μας χρειάζεται να αγρυπνεί αλλά και να εξελίξει τις δομές ασφάλειας που διαθέτει, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον τις προκλήσεις της τρομοκρατίας που είναι βέβαιο ότι θα έρθουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξε ταύτιση απόψεων;

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Υπήρξε ταύτιση απόψεων λογικής. Κάτι το οποίο χρειαζόμαστε όλοι στην Ελλάδα σήμερα είναι η λογική προσέγγιση. Να αφήσουμε στην άκρη τα ιδεολογήματα, να κοιτάξουμε τη συνέχεια, να πατήσουμε ο καθένας σε ό,τι καλό έχει γίνει και να προχωρήσουμε μπροστά, διότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο