Συνέντευξη στον Σκάι 100,3

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

•Η κυβέρνηση προσπάθησε να κάνει και τούτο και κείνο και το άλλο και να μην έχει μια καθαρή εξήγηση με την εθνική αντιπροσωπεία και με την κοινωνία. Πράγμα που μας εμπόδισε να καταλήξουμε και σε μια συναίνεση.

•Ο κ. Παππάς δεν μπόρεσε να πει την μαγική λέξη «καταργείται». Αποφάσισε να σταθεί στο «αναστέλλει». Και από την άλλη, δεν απέδωσε όλη την εξουσία που το Σύνταγμα προβλέπει στο ΕΣΡ. Κράτησε και τον Υπουργό μέσα στη διαδικασία, προβλέποντας σύμπραξη και των δύο. Αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά. Το Σύνταγμα δεν λέει κάτι τέτοιο.

•Λέμε στον κ. Παππά και στην κυβέρνηση να κάνουν μια καθαρή εξήγηση και να τελειώνουμε με αυτό το πράγμα. Είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πρώτο θέμα για τον Έλληνα. Κουράζουμε την κοινωνία με αυτά τα πράγματα. Συζητάμε 14-15 μήνες γι’ αυτά.

•Ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι ο νόμος στέκει, είναι μια χαρά και ότι η αντισυνταγματικότητα είναι για μια λεπτομέρεια. Παλαβά πράγματα δηλαδή.

Επιμένει στις 4 άδειες όταν δεν έχει καν την εξουσία να προσδιορίσει τον αριθμό, κατά το Σύνταγμα.

•Διατηρείται η υπουργική ανάμιξη και δεν πηγαίνει στο καλάθι των αχρήστων, όπου πρέπει να πάει, αυτή η διάταξη.

•Δεν θέλουμε «πονηριές». Μια καθαρή και τίμια εξήγηση ζητάμε εδώ και 15 μήνες.

•Εμείς δεν θέλουμε να ελέγξουμε τίποτα. Ούτε επιδιώκουμε να διορίσουμε κομματικά μας στελέχη στο ΕΣΡ. Άνθρωποι άξιοι θέλουμε να μπούνε, γι’ αυτό κάναμε και μια ενδεικτική πρόταση, για έναν εγνωσμένου κύρους δικαστή που δεν ανήκει στο ευρύτερο ρεύμα σκέψης της κεντροδεξιάς, για να το πω κομψά, καθώς οι δικαστές δεν έχουν κομματική τοποθέτηση.

•Έχουν προταθεί πολύ σοβαροί άνθρωποι από διάφορες πλευρές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δυσκολία να βρούμε 9 καλούς και ικανούς Έλληνες με τα προσόντα τα οποία χρειάζονται για να πάει καλά το ΕΣΡ. Αλλά πρέπει να του δώσουμε μια τίμια «προίκα». Όχι να ναρκοθετήσουμε από την πρώτη μέρα την πορεία του.

Θα μετατρέψουμε μια ανεξάρτητη αρχή σε μια οιονεί ομηρία ενός Υπουργού; O οποίος μας έχει δώσει και πολύ κακά δείγματα.
Όλη η κυβέρνηση δεν έχει και τόσο σπουδαία δείγματα.

Προσπάθησε να κάνει «πονηριές» και υπέδειξε τον κ. Πολύδωρα για να μας διασπάσει.

•Όλα αυτά τα «κουτοπονηρίστικα» τα οποία εμφανίζονται ως κυβερνητική πολιτική, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τίμιες, καθαρές και ίσιες κουβέντες θέλει η κοινωνία.

•Αν η κυβέρνηση εμείνει σε αυτήν την θέση, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στη Διάσκεψη των Προέδρων. Περιμέναμε άλλα πράγματα χθες στη Βουλή. Και περιμέναμε και ένα άλλο ύφος. Ο Υπουργός μάς ζητούσε και τα ρέστα! Αφού πέρασε έναν αντισυνταγματικό νόμο, διέλυσε τα πάντα, βασάνισε την κοινωνία και την Βουλή για 14 μήνες, μας ζητάει και τα ρέστα. Δεν γίνεται έτσι!

•Έχουμε συναινέσει και έχουν δημιουργηθεί 4 συνταγματικές, ανεξάρτητες αρχές. Σε όλα αυτά γιατί το κάναμε; Ήταν ασήμαντες και αδιάφορες; O ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συναινέσει ούτε σε μία!

Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουμε δέσμια συνταγματική ευθύνη να συναινέσουμε. Και το λέει το κόμμα αυτό που δεν συναίνεσε στο κορυφαίο, στην εκλογή ΠτΔ και διέλυσε τη Βουλή. Υπάρχει μια τέτοια ανακολουθία και μια τέτοια αλαζονική προσέγγιση απέναντι στην αντιπολίτευση.

•Ο λόγος που τώρα δεν συναινούμε δεν είναι για κομματικά πείσματα. Είναι για να προστατέψουμε το μέγα αγαθό της αντικειμενικής ενημέρωσης.

•Ο κ. Παππάς ήθελε να φτιάξει έναν «χάρτη» κατά πως τον βόλευε. Ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένα βήμα εξυγίανσης όπως εμφανίστηκε; Όλα αυτά που έγιναν ήταν ένα βήμα προς το καλύτερο; Αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά, μόνο λεκτικά το επαγγέλλεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο