Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, αλλά περιμένει στη γωνία τι θα αποφασίσουν οι άλλοι για τη χώρα μας

Ως αποτέλεσμα σειράς αποτυχημένων επιλογών και πολιτικών της κυβέρνησης χαρακτήρισε τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας ο κοιν. εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νίκος Δένδιας, ομιλώντας χθες το βράδυ (Τρίτη, 25.10.11) στην Ολομέλεια της Βουλής. Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμπράξει σε τυχόν συμφωνία που δεν θα εξυπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού και κάλεσε τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις μεθοδεύσεις για επιψήφισή της με πλειοψηφία 180 ψήφων και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία:

 

«Αυτό το οποίο συμβαίνει στις Βρυξέλλες δεν είναι μια εθνική μάχη, αλλά είναι το αποτέλεσμα των αποτυχιών της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ, τα δύο τελευταία χρόνια. Επανειλημμένως το ΠαΣοΚ μας υποσχέθηκε ότι έχει κλείσει συμφωνίες με τις οποίες το πρόβλημα της Ελλάδας, εν πάση περιπτώσει, επιλύεται και πάμε για καλύτερες μέρες, επανειλημμένως αστόχησε, επανειλημμένως η πατρίδα χρειάστηκε να διαπραγματευτεί υπό χειρότερες συνθήκες. Και φτάσαμε στο έσχατο σημείο ανυποληψίας, όπου η Ελλάδα – το ξέρουμε όλοι – δεν διαπραγματεύεται. Διαπραγματεύονται η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Πρόεδρος της Γαλλίας με τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους κι απλώς εμείς είμαστε στη γωνία και αναμένουμε να μας ανακοινωθεί η απόφαση. Τα περί διαπραγματεύσεως μόνο σημειολογικά μπορούν να λέγονται.

»Από εκεί και πέρα, στο θέμα των 180 ψήφων, εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση: Την επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά μέσα στην Αίθουσα και έξω απ’ αυτή. Την έχει πει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει πάει επανειλημμένως στο εξωτερικό, έχει γίνει δυσάρεστος, αν θέλετε, για να μεταφέρει τις απόψεις αυτές που, κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζουν την ελληνική προσπάθεια. Ο Αντώνης Σαμαράς σε όλα τα φόρα, ελληνικά, διεθνή, τα τελευταία δύο χρόνια, επαναλαμβάνει πράγματα, στα οποία, εάν είχε εισακουστεί, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη σήμερα. Δυστυχώς, οι δυσοίωνες προβλέψεις του επιβεβαιώθηκαν απολύτως. Δικαιώθηκε απολύτως.

»Έρχομαι, όμως, και λέω, για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας μια και καλή, το ‘180’, εάν το θέλει το ΠαΣοΚ ή εάν δεν το θέλει, είναι θέμα δικό του. Δεν πρόκειται εμείς, η Νέα Δημοκρατία, να ψηφίσουμε οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με αυτό που θεωρούμε εθνικό συμφέρον. Είτε θέλετε 180, είτε θέλετε 280 ψήφους, είτε θέλετε οτιδήποτε, εμείς ό,τι δεν συμβαδίζει με το εθνικό συμφέρον, δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε.

»Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την ιστορία. Έχουμε διακριτές και απολύτως διαφορετικές θέσεις. Δεν διεξάγετε κανένα μέγιστο εθνικό αγώνα. Επισφραγίζετε μία μακρά σειρά αποτυχιών σας. Έχετε οδηγήσει την πατρίδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτό έχετε πράξει. Σε αυτό εμείς έχουμε μία και μόνη υποχρέωση, όχι μόνο να το καταγγείλουμε, αλλά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φύγετε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

»Εμείς αυτό που ζητάμε από την ελληνική κοινωνία είναι να μας δώσει το δικαίωμα μέσω των εκλογών, τις οποίες ζητάμε, να κατευθύνουμε τις τύχες του ελληνικού λαού σε ένα καλύτερο μέλλον γιατί από εσάς και τις προσπάθειές σας έχουμε δει αρκετά. Φτάνει!»

Μετάβαση στο περιεχόμενο