Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Aν το κριτήριο ήταν τα χρήματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα περισσότερα αν και οι άδειες ήταν περισσότερες.

Με περισσότερους σταθμούς θα είχαμε κι ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα ως προς την πολυφωνία. Τα χρήματα δεν πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριο.

Τις κυβερνητικές κατηγορίες περί υπεράσπισης, από εμάς, συστήματος διαπλοκής, τις ακούω βερεσέ. Η κυβέρνηση αυτή είναι που πέρασε διάταξη με την οποία αμνήστευσε τα ανομήματα όλων των εργολάβων δημοσίων έργων, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Μήπως η κυβέρνηση απέφυγε με τον παρόντα διαγωνισμό την ανάμιξη εργολάβου δημοσίων έργων και ως ιδιοκτήτη καναλιών;

Η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία έπεσε πάνω στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν προχώρησε.

Δεν έχουμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία. Για να κάνουμε «ταμείο» θα πρέπει να περιμένουμε την κρίση του ΣτΕ και των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Προσωπική μου άποψη ότι δεν θα περνούσε από τη Δικαιοσύνη, σε καμιά ευνομούμενη χώρα, αυτής της μορφής ο διαγωνισμός.

Δεν υπάρχει κάτι που μας επιτρέπει να ελπίζουμε. Είμαστε πάλι σε ύφεση, η ανεργία αποκτά σκληρά θεσμικά χαρακτηριστικά, κάτι που είναι τραγωδία για την κοινωνία, και οι εξαγωγές πέφτουν συνεχώς.

Η χώρα οδηγείται σε διάλυση και σερνόμαστε συνεχώς.

Δεν υπάρχει μια μέτρηση που να δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία επιμένει στην απόφαση που πήρε πέρσι τον Σεπτέμβρη, αλλά δυστυχώς αυτές οι αποφάσεις δεν αλλάζουν εύκολα.

Παρατηρώ την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με πολύ μεγάλη προσοχή και προσέχω πολύ τα λόγια μου όταν μια υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο