Ομιλία στη Βουλή επί της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

Ο βουλευτής Κέρκυρας και κοιν. εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας, ομιλώντας την Τρίτη, 21.06.11, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση υπογράμμισε την ευθύνη του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου για την απώλεια μιας ιστορικής ευκαιρίας σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις στις οποίες το ΠαΣοΚ απέτυχε:

 

Μέχρι σήμερα κατάφερε μόνον να κατασυκοφαντήσει τη χώρα διεθνώς, να τη δεσμεύσει μονομερώς και χωρίς συνεννόηση με τα άλλα κόμματα στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση του 2010 και να την ταλαιπωρήσει με δημοσιονομικά ατελέσφορα αλλά επώδυνα φορολογικά νομοθετήματα.

Ο κ. Δένδιας άσκησε έντονη κριτική στην εμμονή της κυβέρνησης να επιβάλλει στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και στην πείσμονα απροθυμία της να μειώσει το διογκωμένο δημόσιο τομέα, «παιδί του βαθέος ΠαΣοΚ», με αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει εμπεριστατωμένα προτείνει, ώστε το Δημόσιο να κερδίσει έσοδα, να εισρεύσουν στη χώρα άμεσες ξένες επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Δένδιας συνέστησε στην κυβέρνηση να μελετήσει με περισσότερη προσοχή τις συνταγματικές προϋποθέσεις διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που δικαιολογείται επί κρισίμου εθνικού, κατ’ εξοχήν σχετιζόμενου με την εξωτερική πολιτική και την εθνική άμυνα, κι όχι οποιουδήποτε πολιτικού ζητήματος, συμβουλευόμενη επ’ αυτού και σχετικό σύγγραμμα, εκδόσεως 2008, του β’ αντιπροέδρου της, κ. Ε. Βενίζελου. Διαφορετικά, ο κίνδυνος ευτελισμού των συνταγματικών λειτουργιών προς άγραν εντυπώσεων θα αποδειχθεί ως ο μόνος στόχος της κυβέρνησης.

Πολιτικό Γραφείο

Νίκου Δένδια

Βουλευτή Ν. Κερκύρας

Μετάβαση στο περιεχόμενο