Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα το πρωί σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Το 2ο Μνημόνιο δεν έληξε γιατί μας ρίξανε. Δεν εξελέγη Προέδρος της Δημοκρατίας, πήγαμε σε εκλογές και χάσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα τα φτιάξει όλα και βλέπουμε τι ωραία που τα φτιάχνει.

• Το πρώτο πρόβλημα είναι η φοροκαταιγίδα κατά δικαίων και αδίκων, κατά οιουδήποτε τολμά να έχει ένα διαμέρισμα ή ένα αγροτεμάχιο σ’ αυτή τη χώρα. Και, επίσης, όχι μόνο φοροκαταιγίδα αλλά και πλήρες χάος.

• Πήγαν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ από 6, στις 5 και μετά στις 4. Χάος!

• Δεν υπάρχουν προστατευτικές διατάξεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου.

• Ποιος απειλεί σήμερα τη μέση ιδιοκτησία στην Ελλάδα; Οι τράπεζες κυρίως ή το ελληνικό Δημόσιο; Πρώτα το ελληνικό Δημόσιο και μετά οι τράπεζες. Οι τράπεζες δεν βγάζουν ακόμα σε πλειστηριασμούς. Το ελληνικό Δημόσιο έχει επιπέσει κατά δικαίων και αδίκων, κατάσχει λογαριασμούς, απειλεί συνεχώς. Το Δημόσιο δε βγαίνει κάθε 3 μέρες και μιλά για κατασχέσεις λογαριασμών;

• Ξέρετε ποιο είναι το πιο στενάχωρο σε όλα αυτά; Πρώτον, δεν ήταν απαραίτητα. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει με το 2ο Μνημόνιο και να έχουμε τελειώσει με αυτήν την ιστορία, να είχαμε πάει στον επικουρικό μηχανισμό στήριξης και σε μια ομαλοποίηση. Οι αδελφοί μας οι Κύπριοι το κάνανε με απόλυτη επιτυχία. Πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Και, μάλιστα, το κάνανε με τη συνταγή που εμείς προτείνουμε: Με λιγότερους φόρους.

• Με όλα αυτά δεν πάμε πουθενά. Στο τέλος την ημέρας, δύο τινά θα συμβούν: Ή ο «κόφτης» ο οποίος έρχεται ή, αλλιώς, επιπλέον περιοριστική πολιτική, νέοι φόροι. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ στενάχωρα.

• Και σε όλα αυτά, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση, η οποία αυτό που κάνει είναι να σπιλώνει τους αντιπάλους της. Δεν κάνει τίποτε άλλο. Αναφέρομαι στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι απεφάσισαν αιφνιδίως ότι εμείς είμαστε προστάτες της διαπλοκής, το οποίο είναι απίστευτο πραγματικά! Όταν μια κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι να ζημιώνει τον πολίτη, καταλήγει στο μυαλό της ότι αυτή έχει το ηθικό πλεονέκτημα, ότι ο Θεός έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς να είναι οι καλοί άνθρωποι και έκανε όλους τους άλλους κακούς.

• Εμφανίστηκε χθες κατηγορούμενος ανακρινόμενος στην επιτροπή. Τον κατηγορούμενο, από το άρθρο 223 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κι από την ΕΣΔΑ, που είναι η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δεν μπορείς να τον ρωτήσεις για θέματα για τα οποία δεν είναι κατηγορούμενος. Τους είπαμε, λοιπόν, ότι δεν μπορούμε να ρωτήσουμε αυτόν. Αυτό ονομάστηκε «διαπλοκή»!

• Για την ώρα, μια αποκάλυψη υπάρχει: Η offshore που μετέχει στο κεφάλαιο της Αυγής για την οποία δεν μας έχει πει κανείς κουβέντα.

• Αν υπάρχει παραγραφή διαπλοκής στην Ελλάδα, αυτά είναι τα άρθρα 105 και 106 του νόμου 4389/2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία παραγράφονται και συγχωρούνται όλοι οι «φτιαγμένοι» διαγωνισμοί που βρήκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού όλων των εργοληπτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, δηλαδή όλης της διαπλοκής τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια. Προκαλώ τον οποιοδήποτε να πάρει τον νόμο και να τον διαβάσει. Ένα νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ σαφώς την είχαμε προειδοποιήσει τι συνιστά αυτή η διάταξη. Και, μάλιστα, με αντίθετη άποψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την οποία πρώτα είχε ξηλώσει για να είναι σίγουροι ότι δε θα αντιδράσει. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής και αντέδρασε και έστειλε Επιστολή που δεν εμφανίστηκε στο Κοινοβούλιο και το άρθρο παραγραφής των εγκλημάτων της διαπλοκής στα δημόσια έργα πέρασε και η κυβέρνηση τώρα μας παριστάνει ότι έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Αυτά είναι ανέκδοτα!

• Μια κυβέρνηση η οποία ζημιώνει τον πολίτη καθημερινά παριστάνει ότι έχει ηθικό πλεονέκτημα.

• Με τον εκλογικό νόμο συνέβη η έσχατη κουτοπονηριά της κυβέρνησης, η οποία τον έφερε θεωρώντας ότι θα πάρει 200 ψήφους και θα εμποδίσει τη ΝΔ, που θα είναι πιθανότατα το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, να δημιουργήσει μια βιώσιμη κυβέρνηση.

• Εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι θα δημιουργήσουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Θεωρούμε ότι ο καιρός των αυτοδυναμιών, ανεξάρτητα κι αν την έχεις αριθμητικά, έχει περάσει. Χρειάζονται ευρύτερες συνεργασίες.

• Η κυβέρνηση θα υποστεί μια ήττα. Δε θα πάρει τους 200 ψήφους τους οποίους πίστευε ότι θα πάρει. Κι, επίσης, θα υποστεί και μια δεύτερη ήττα: Αυτός ο εκλογικός νόμος δε θα εφαρμοστεί ποτέ διότι αμέσως μετά τις εκλογές θα δημιουργηθεί συναίνεση 200 ψήφων, οι οποίες θα τον καταργήσουν και θα φέρουν έναν νόμο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να κυβερνιέται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο