Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Τάκης και Γεωργία Σκιτζή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Το ότι δεν λειτουργούσαν οι κάμερες στο Πρωτοδικείο και στο Εφετείο είναι στοιχείο του συνολικού προβλήματος ασφάλειας των συγκεκριμένων χώρων και είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν είναι θέμα συνεργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνει το πρόβλημα και το Υπουργείο Δικαιοσύνης το επιλύει.

• Ούτως ή άλλως τα θέματα ασφάλειας στη χώρα μας είναι ένα απόλυτο μπάχαλο. Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ούτως ή άλλως ένα ξέφραγο και αφύλαχτο αμπέλι. Δεν φυλάσσεται περίπου τίποτα, ούτε καν τα σύνορά της.

Η χώρα δεν έχει συγκροτημένο σύστημα ασφάλειας. Βρίσκεται σε οιονεί διάλυση ως προς αυτό τον τομέα και το επιβεβαιώνουμε καθημερινά. Το ερώτημα δεν είναι αποσπασματικό, αν δουλεύει το ένα ή δουλεύει το άλλο.

• Είναι πολύ σύνηθες σε αυτή τη χώρα να ξυπνάμε ένα πρωί και να είμαστε όλοι έκπληκτοι για αυτά τα οποία γνωρίζουμε όμως ότι σε μεγάλο βαθμό συμβαίνουν.

• Το ερώτημα της άμυνας μιας χώρας απέναντι στην τρομοκρατία, του συστήματος της ασφάλειάς της, δεν λύνεται από την λειτουργία των καμερών μόνο. Είναι μια συνολική προσέγγιση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Η χώρα δεν έχει σοβαρό σύστημα ασφάλειας και μακάρι να μην το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά.

• Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Ποιός δεν το ξέρει και ποιός δεν το βλέπει; Δεν φυλάσσονται καν τα εξωτερικά της σύνορα, όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει. Μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας όποιος θέλει σπάει, διαλύει, σμπαραλιάζει.
• Στη Βουλή μπορώ να σας φέρω 10 τουλάχιστον ομιλίες μου που προειδοποιούσα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει τουλάχιστον δύο ερωτήσεις στη Βουλή και ο πρωθυπουργός μάλιστα του είπε ότι κινδυνολογεί χωρίς λόγο!

• Όταν το κράτος παραιτείται από την ασφάλεια των πολιτών και του κράτους δικαίου είναι φυσικό ότι άλλες δυνάμεις οι οποίες αμφισβητούν αυτό το καθεστώς, αναλαμβάνουν δράση και επεκτείνουν τον χώρο τους.

• Ο κ. Τόσκας θα έφταιγε εάν την πρώτη φορά που έκανε «γκέλα», η κυβέρνηση του επέβαλε τα δέοντα και του ζητούσε ο πρωθυπουργός την παραίτησή του. Όταν κάθε λίγο και λιγάκι η δημόσια τάξη καταλύεται και ουδείς αντιδρά, δεν είναι ευθύνη του κ. Τόσκα. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τόσκας κάνει αυτό που του λένε. Επιτρέπει στους μπαχαλάκηδες να διαλύουν την χώρα. Δεν ξέρω εάν είναι εντολή, εάν είναι ανοχή, αντίληψη ή ιδεολογία. Εγώ βλέπω το αποτέλεσμα και το εισπράττω όπως οι Έλληνες πολίτες.

• Εμείς για τους πλειστηριασμούς συμφωνούμε με την δική μας τροπολογία, όχι με της κυβέρνησης. Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση την έφερε τελευταία στιγμή, μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Δεν μας έδωσε κανένα χρόνο ούτε συζήτησε με εμάς. Εμείς είχαμε ένα πρωί για να καταλήξουμε σε άποψη και να αναλύσουμε αυτό που λέει η κυβέρνηση, η οποία κατεβάζει κατά μέσο όρο περίπου 30 τροπολογίες κάθε φορά. Στη Βουλή προς ψήφιση ήρθε εκείνο το πρωί.

• Το ότι η τροπολογία κατατέθηκε δύο μέρες νωρίτερα δεν σημαίνει ότι εμείς ξέρουμε την συνολική κυβερνητική θέση η οποία πάντοτε μεταβάλλεται και σας θυμίζω ότι την προηγούμενη μέρα είχαν έρθει άλλες 30 τροπολογίες.

• Εμείς πρέπει να προσλάβουμε το σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος να εργάζεται νύχτα μέρα για να αναλύει αυτά που φέρνει η κυβέρνηση και να βρούμε κάποια άκρη.

• Εάν δείτε πως είναι διατυπωμένα, άθλια νομοτεχνικά αλλά.. πονηρότατα πολιτικάντικα αυτά που φέρνει η κυβέρνηση, θα καταλάβετε τι σας λέω.

• Με αυτή την κυβέρνηση θα συμπαραταχθούμε; Έχουμε την δική μας άποψη, την καταθέτουμε, την ψηφίζουμε. Έχουμε πολύ διαφορετικές φιλοσοφίες έτσι και αλλιώς. Ανάμεσα στον πολιτικαντισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την δική μας άποψη, υπάρχει χάος.

• Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα συμπαραταχθούμε και θα ξεμπλέξουμε την κυβέρνηση από το χάος των αντιφάσεων στο οποίο έχει μπει. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με άλλες υποσχέσεις και με άλλες τοποθετήσεις. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας σαν όχημα για να επιλύει τα προβλήματα με τις διάφορες κοινωνικές τάξεις τις οποίες εξαπάτησε, όπως με τους φαρμακοποιούς.

• Νομίζω ότι η προσπάθεια αποσταθεροποίησης του θεσμικού πλαισίου της Δικαιοσύνης γίνεται από την κυβέρνηση. Εγώ δεν έχω ξαναζήσει τέτοια αντιπαράθεση και μάλιστα με προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων που η ίδια η κυβέρνηση υπέδειξε και επέλεξε, κατά παράβαση της κοινής λογικής σε πολλές περιπτώσεις.

• Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά αδύναμη αυτή τη στιγμή για πάρα πολλούς λόγους. Ο πρωθυπουργός σε αυτά έχει εμπειρία, το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά και δημιουργεί σκιάχτρα και εξωτερικούς εχθρούς.

• Είναι τεράστιος κίνδυνος για τη χώρα η επίθεση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Θεσμούς.

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται απολύτως και στηρίζει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και αυτή έχει σαν αιχμή για να μπορέσει να ανατρέψει αυτή την πολύ κακή κυβέρνηση. Αυτό που λέει και είναι σωστό, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις θέσεις που υπάρχει κάποιος ικανότατος εκτός πολιτικής, ένας εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσουμε και να μείνουμε στα έδρανα της Βουλής στηρίζοντας την προσπάθειά του Κυριάκου Μητσοτάκη να βγει η χώρα από την κρίση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο