Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

•Ούτε υπάρχει κάτι απόρρητο σε αυτά τα έγγραφα ούτε ο μονομερής χαρακτηρισμός σε ένα έγγραφο πρέσβη που ενημερώνει για το ποιος εκπροσωπεί μια χώρα συνιστά απόρρητο, του οποίου η γνώση και η χρήση θα έβλαπτε το εθνικό συμφέρον.

•Νομίζω ότι περισσότερο εκ του πονηρού εκπορεύονται όλες αυτές οι τοποθετήσεις των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης για προστασία του απορρήτου, παρά σε διάθεση προστασίας του εθνικού συμφέροντος. Εάν όντως αυτό επιθυμούσαν, θα είχαν νομίζω ασχοληθεί πολύ πιο νωρίς να διαλευκάνουν αυτή την περίεργη υπόθεση.

•Συζητάμε για την πώληση βλημάτων και ποιος εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία σε αυτή τη συζήτηση. Αυτό είναι το εθνικό απόρρητο που πρέπει πάση θυσία να προφυλάξουμε, έστω και αν αυτό βλάπτει το επίσης σημαντικό αγαθό της απονομής της δικαιοσύνης, της δημόσιας ενημέρωσης και της πληροφόρησης του εθνικού Κοινοβουλίου;

•Εδώ απαιτούνται πολύ σοβαρές εξηγήσεις. Εγώ είμαι της αρχής «μην δικάσεις δίκη πριν ακούσεις» αλλά αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας είναι βαρύτατα. Περιμένουμε σοβαρές και ξεκάθαρες απαντήσεις την Δευτέρα, ούτε φωνές ούτε λαϊκισμούς. Ξεκάθαρες απαντήσεις.

•Τι δεν τολμάω να πιστέψω ότι θα σκεφτεί η κυβέρνηση να κάνει: Αντί να απαντήσουν τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα να αρχίσουν τα γνωστά λαϊκίστικα, τις φωνές κλπ.

•Υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά, ναι, αλλά την Δευτέρα πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό.

•Εμείς δίνουμε μια ευκαιρία να μας απαντήσουν, όχι να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα, όχι ανοησίες και βερμπαλισμούς. Καθαρές κουβέντες.

•Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα το κόμμα μου να κάνει, και εγώ προσωπικά, είναι να στοχοποιήσουμε οποιονδήποτε. Είμαστε 10-12 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, ο προϋπολογισμός που τόλμησε να φέρει η κυβέρνηση είναι επαρκής για να δημιουργήσει άλλες 3-4 μονάδες δημοσκοπική απόσταση από εμάς. Δολοφονίες χαρακτήρων εμείς δεν έχουμε μάθει να κάνουμε.

•Ο κ. Τσίπρας έχει δημιουργήσει σε ένα τμήμα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης που είναι φιλικό προς την Κεντροαριστερά κάποιες εντυπώσεις και κάποιες ελπίδες ότι μπορεί να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα normal σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αλλά εν ονόματι αυτού του πράγματος συμβαίνουν διάφορα.

•Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και εμείς αν θέλουμε κάτι είναι το καλύτερο για την χώρα. Αλλά η συγκεκριμένη βράβευση μας δημιούργησε – όσο και να θέλουμε να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα – ένα μικρό γέλιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο