Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λώρα Ιωάννου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

•Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένη. Έχουμε μια κυβέρνηση που πήρε την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας με συγκεκριμένες διακηρύξεις. Έναντι αυτών η Ελλάδα έχει υποστεί τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ύφεση, μείωση των συνολικών χρημάτων που έχουμε όλοι μαζί, ενώ φέτος έρχεται ένας προϋπολογισμός να συζητηθεί που προβλέπει φόρους και πάλι φόρους. Αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει γενική συνταγή.

•Στην Ελλάδα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή. Δεν είμαστε καταδικασμένοι σε συνεχείς υφέσεις και μειώσεις εισοδήματος.

•Όταν μόλις με το καλό αυτή η κυβέρνηση αποχωρήσει, νομίζω σχεδόν αμέσως η ελληνική κοινωνία θα δει πολύ σημαντική διαφορά – και μόνο από θέμα ψυχολογίας αν θέλετε – στην οικονομική της πραγματικότητα.

•Καλό στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει, μην ψάχνετε. Αυτή η κυβέρνηση κάθε φορά αυξάνει και το πελατολόγιο των φόρων, εάν σας πω για τον καθένα ξεχωριστά δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

•Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία θα μειώσουμε: α) τον φόρο εισοδήματος, β) το εισαγωγικό κλιμάκιο του φόρου εισοδήματος, γ) τον φόρο νομικών προσώπων, δ) τον ΕΝΦΙΑ και ε) θα καταργήσουμε τον ειδικό φόρο στο κρασί, ενώ υπάρχουν και μερικές άλλες συγκεκριμένες ακόμη δεσμεύσεις μας στην ήδη υπάρχουσα φορολογική επιβάρυνση.

•Εμείς δεν υποσχόμαστε παραδείσους στους οποίους όλοι θα ζούμε ευτυχισμένοι, όμως ναι, η φορολογική επιβάρυνση του Έλληνα πολίτη θα μειωθεί επί των ημερών μας. Αυτή είναι η μόνη συνταγή που υπάρχει για να αναπτυχθεί η οικονομία. Δεν έχει υπάρξει πουθενά ανάπτυξη οικονομίας με συνεχή επιβάρυνση των φόρων. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται εδώ και βεβαίως αποτυγχάνει γιατί είναι αντίθετο στη λογική.

•Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει την αντίληψη ότι θα αφήσουμε τους φτωχούς στο περιθώριο. Αλλά είναι καλύτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι με αυτή την κυβέρνηση; Η απάντηση είναι όχι. Γιατί; Τους δίνουν επιδοματικά ψίχουλα αφού τους έχουν στερήσει πολλαπλάσια με τους έμμεσους φόρους που συνεχώς επιβαρύνονται. Ο ΦΠΑ, η μείωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το να μην μπορείς να δικαιολογήσεις τις δαπάνες σου στο γιατρό, βλάπτουν τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους. Επίσης στερεί ευκαιρίες απασχόλησης στους ανέργους γιατί σκοτώνει την επιχειρηματική και επενδυτική δραστηριότητα. Έτσι δεν ανοίγουν δουλειές και αν δεν ανοίξουν δουλειές δεν θα μειωθεί η ανεργία.

•Η ανεργία πέφτει, αλλά να δούμε το πώς. Εκεί που έχουμε δουλειές πλήρους ωραρίου, έχουμε μειωμένου. Άρα αυτή η κυβέρνηση είναι που βλάπτει τους οικονομικά αδύναμους. Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν θα τους βλάψει, αλλά πολλαπλά θα τους ωφελήσει γιατί είναι ενάντια στις επιπλέον επιβαρύνσεις και θα πετύχει οικονομική ανάπτυξη γιατί θα αντιμετωπίσει την ανεργία.

•Θα υπάρξει δημοσιονομική άνωση, εδώ υπάρχει δημοσιονομική συρρίκνωση. Αυτή η κυβέρνηση επιβάλλει περισσότερους φόρους για να εισπράξει λιγότερα λεφτά.

•Για το νέο θέμα με τον κ. Καμμένο εγώ περιμένω εξηγήσεις, όπως και η Νέα Δημοκρατία. Ούτε να βγάλουμε αποφάσεις εκ των προτέρων ούτε τίποτα. Να έρθει ο υπουργός να εξηγήσει στη Βουλή και από εκεί και πέρα η εθνική αντιπροσωπία και η ελληνική κοινωνία θα βγάλει τα συμπεράσματά της αλλά, αυτά που έχουνε συμβεί είναι πρωτοφανή, δεν είναι λογικά.

•Οι Γερμανοί είναι απαράδεκτοι (για τους ελέγχους εκτός Σένγκεν σε ταξιδιώτες από την Ελλάδα). Αυτά είναι συνέπειες της άφρονος και τελείως αποτυχημένης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μας έχει μετατρέψει σε τριτοκοσμική χώρα. Ό,τι κερδίσαμε από την είσοδο στην Ευρώπη και την ζώνη Σένγκεν θα τα χάσουμε χάρη στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην αντίληψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ευρωπαϊκή χώρα αλλά ξέφραγο αμπέλι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο