Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σχολίασε τηλεφωνικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την άδεια του τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «AΝΤ1».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Ο Υπουργός απείχε από τα να πει έστω και μια αλήθεια. Ό,τι σας είπε, ακόμα και στο νομικό πεδίο είναι απολύτως ανακριβές.

Ο κ. Κοντονής σας είπε καταρχήν ότι το πλαίσιο στο οποίο βασίστηκε η αδειοδότηση Κουφοντίνα είναι το πλαίσιο του 2009, δηλαδή το πλαίσιο που είχα προτείνει εγώ τότε στην Βουλή και είχε ψηφιστεί, το οποίο απαιτείτο η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα για να χορηγηθεί άδεια.

Ο κ. Υπουργός ξεχνάει να σας αναφέρει ότι το 2014 επί υπουργίας κ. Αθανασίου προτείναμε έναν δεύτερο νόμο στην Βουλή τον ν. 4274/2014 με τον οποίο θα έπρεπε να υπάρχουν 18 χρόνια για να να πάρει άδεια κάποιος. Σας είπε λοιπόν για να σας εξαπατήσει το ότι αυτό έχει να κάνει με τις φυλακές τύπου Γ. Αυτό δεν έχει καμία αλήθεια. Η διάταξη αυτή των 18 ετών είναι αδιάφορη από τις φυλακές τύπου Γ.

Στις φυλακές τύπου Γ δεν έπαιρνε κανείς άδεια, δεν έπαιρνε κανείς αδειοδότηση.

Ο υπουργός κατήργησε τις φυλακές τύπου Γ, αυτό είναι το ένα λάθος αλλά κατήργησε και τα 18 χρόνια.

Ο υπουργός δεν σας είπε καθόλου την αλήθεια στο νομικό. Δεν σας είπε ακόμη ότι πρέπει να προσμετρηθεί η προσωπικότητα του καταδίκου για να δοθεί άδεια.

Στην προσωπικότητα του κ. Κουφοντίνα δεν έπρεπε να έχει σταθμιστεί το ότι δεν έχει δηλώσει μεταμέλεια;

Ο Νόμος επιβάλει από την επιτροπή να ελέγξει την προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ερώτημα αμείλικτο: Ελέγχθηκε η προσωπικότητα του καταδίκου για να δοθεί άδεια;

Τρίτον και πολύ χειρότερο, δεν άκουσα μια ευθεία καταδίκη σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο για την τρομοκρατία και μια καθαρή δήλωση ότι αυτή η απόφαση ήταν λανθασμένη.

Οι απαντήσεις που πήρατε είναι συνεχή ψέματα στο νομικό επίπεδο, απόκρυψη της αλήθειας, κουκούλωμα της αλήθειας, επίκληση διατάξεων που δεν υπάρχουν για να αποποιηθούν την ευθύνη. Αυτά είναι απαράδεκτα και πρέπει ευθέως η κυβέρνηση να βγει και να δηλώσει ότι κακώς ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται εκτός σωφρονιστικού συστήματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο