Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Λώρα Ιωάννου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98.9».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία από το 2011 και μετά δεν το επιτρέπει να υπάρχουν αντισταθμιστικά, κατά συνέπεια ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο. Μένει να διευκρινίσει ένα πράγμα ο κ. Τσίπρας: Τι είναι αυτά που έλεγε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γιατί νομίζω ότι δεν λένε το ίδιο πράγμα, μην σας πω ότι λένε κάτι τελείως διαφορετικό.

· Τι είναι αυτή η σύμβαση, σε ποιο σημείο θα φτάσει το κόστος και σε ποιο σημείο εξέλιξης θα πάει το υλικό; Γιατί το υλικό αυτό έχει έννοια αν μπορεί να ανταποκριθεί όταν εκσυγχρονιστεί με το ό,τι η άλλη πλευρά θα έχει τότε. Εάν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε κάτι περίεργο έχει συμβεί με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

· Εύχομαι να μην είναι παρωχημένα τα F16 αλλά κάποιος πρέπει να μας το πει αυτό. Δαπανούμε χρήματα, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου που δεν τα έχουμε.

· Εμείς πιστεύουμε στον εκσυγχρονισμό του πολεμικού μας υλικού, πιστεύουμε ότι η άμυνα της χώρας πρέπει πάντοτε να είναι ισχυρή. Αλλά πρέπει να μας εξηγηθεί με σαφήνεια πώς δαπανούνται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα.

· Εμείς δεν βλέπουμε θετικά οποιαδήποτε δαπάνη χρημάτων, βλέπουμε την μεγάλη ανάγκη να υπερασπίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και τον εθνικό μας χώρο. Για να γίνει αυτό πρέπει τα ελάχιστα χρήματα που έχουμε, που είναι ο κόπος και το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου, να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και περιμένουμε σοβαρή ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό η οποία σημαίνει πόσο κοστίζει και τι αποτέλεσμα θα έχει.

· Εάν θέλει να γίνει σε κλειστή σύνοδο, σε κλειστή συνεδρίαση εάν με οποιονδήποτε τρόπο που εξασφαλίζεται η μυστικότητα, αυτό είναι θέμα που το σεβόμαστε απολύτως. Αλλά πρέπει να υπάρχει σαφής απάντηση.

· Το «Νόμος και Τάξη» δεν είναι δόγμα. Είναι η συνταγματική υποχρέωση κάθε συντεταγμένης δημοκρατικής πολιτείας σε αυτόν τον πλανήτη να προασπίζει την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Ούτε δόγμα είναι, ούτε τρόπος σκέψης είναι, ούτε αστυνομική οδηγία είναι. Είναι το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας βασισμένο στις γενικές παγκόσμια παραδεκτές αρχές του δικαίου.

· Το δικαίωμα διαμαρτυρίας κάθε ανθρώπου μέσα στην δημοκρατία είναι απολύτως σεβαστό. Πού σταματάει; Εκεί που δεν βλάπτει τα επίσης συνταγματικά προστατευόμενα δικαιώματα άλλων.

· Η Ελλάδα έχει περιέλθει σε ένα καθεστώς ανομίας. Έχετε την εντύπωση ότι προστατεύεται ή επιτρέπεται η έκφραση των νέων ανθρώπων με αυτά τα χάλια; Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα είναι απλώς σημάδια ότι γινόμαστε σιγά-σιγά υποσαχάρια Αφρική. Εδώ γίνεται της… «παλαβής»! Όποιος θέλει καίει αστυνομικά τμήματα, πετάει μολότοφ, ξαφρίζει μαγαζιά. Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας. Αυτό το πράγμα λέγεται δημοκρατία;

· Αυτό είναι δείγμα μπαχαλοποίησης και δείγμα μιας κυβέρνησης που έχει παραιτηθεί από την προστασία του Ελληνικού Συντάγματος και της περιουσίας των πολιτών. Δεν υπάρχει κάτι πάνω και πέρα από αυτό, ούτε μπορεί να λεχθεί κάτι άλλο.

· Να σας στείλω εγώ τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.; Οι κλοπές και οι ληστείες στην Αθήνα έχουν ανέβει πάνω από 30% και 20%. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της αύξησης; Τα νούμερα είναι τραγωδία.

· Οι ανθρωποκτονίες, που μπορεί να υπάρχει μια πτώση, είναι ελάχιστες ως αριθμός αδικημάτων ούτως ή άλλως. Όλα τα άλλα είναι σε τραγική άνοδο.

· Υπάρχει παραίτηση του κράτους από την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Ούτε να την ωραιοποιήσουμε μπορούμε ούτε να κάνουμε ιδεολογικοπολιτική συζήτηση ούτε τίποτα. Παραίτηση του κράτους, αδιαφορία, διάλυση χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο. Δεν υπάρχει ιδεολογία στην διάλυση του κράτους.

· Ούτε θέλει ούτε μπορεί η κυβέρνηση να πατάξει το έγκλημα ή την κλοπή. Το γιατί μην με ρωτάτε εμένα, ρωτήστε την κυβέρνηση. Απλώς βλέπω ότι δεν θέλει.

· Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτελέσματα τα οποία φέρνει.

· Είναι μια κυβέρνηση ανίκανη να επιτηρήσει τον νόμο και να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών της.

· Τον «Ρουβίκωνα» δεν τον βλέπω ως φαινόμενο. Ο καθένας μπορεί να διαμαρτύρεται για ότι θέλει και να κάνει ότι θέλει; Όχι.

· Σε αυτή την χώρα των 10.000.000, όλοι γνωστοί είμαστε, μην κοροϊδευόμαστε. Εάν το κράτος έχει διάθεση, το ξαναλέω, να προστατεύσει την σωματική ακεραιότητα των πολιτών του μπορεί να το κάνει.

· Βαρέθηκα να βλέπω συνεχείς αυξήσεις των ποινών και μετά να βγαίνουν άθλιοι νόμοι όπως ο νόμος Παρασκευόπουλου και να βγαίνουν έξω όχι μόνο όσοι διέπραξαν πλημμελήματα αλλά και βαρυποινίτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι θέμα κακουργήματος ή πλημμελήματος. Είναι θέμα επιβολής της έννομης τάξης. Δεν εμποδίζουν οι νόμοι να εφαρμοστεί η τάξη. Το κράτος δεν θέλει να την εφαρμόσει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο