Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή «Αταίριαστοι» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

· Η Νέα Δημοκρατία για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλλου δήλωσε την στάση της στην Επιτροπή και επιφυλάχθηκε να το δει. Εγώ μπορώ να σας απαντήσω για την δική μου άποψη. Επί της αρχής, ό,τι αφορά την ελευθερία του ατόμου εμάς μας βρίσκει σύμφωνους. Επί του συγκεκριμένου νομοθετήματος, αυτό είναι ένα πολύ πρόχειρο νομοσχέδιο και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Εάν το δείτε είναι μια σελίδα και μια παράγραφος.

· Από αυτή την κυβέρνηση καλό μην περιμένει άνθρωπος. Αυτή η κυβέρνηση δεν επιλέγει πάντα με ορθολογικό κριτήριο. Γιατί αν ήθελε να το κάνει θα μπορούσε να μας είχε φωνάξει, θα το είχαμε κουβεντιάσει. Μιλάω καθαρά για θέματα που μπορούν να ρυθμιστούν εφόσον αποδέχεσαι την αρχή.

· Εγώ είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου και μάλιστα εξαντλητικού.

· Στο τέλος το κυρίαρχο δικαίωμα το έχει ο ελληνικός λαός, που εκφράζεται δια του Κοινοβουλίου.

· Δεν έχω κανένα λόγο να συζητώ τρόπους έκφρασης πολιτειακής βουλήσεως που προτείνει ο οποιοσδήποτε, εάν θέλετε και με αγαθό κριτήριο. Δεν είναι αυτό το ζήτημα.

· Εμένα με στεναχωρεί ότι το Κοινοβούλιο καλείται να συζητήσει ένα πρόχειρο νομοθέτημα. Θα ήθελα να είχαμε μια πιο σοβαρή νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

· Εμείς δεν πάμε στην Βουλή με μία κόκκινη σημαία να λέμε όχι σε όλα. Αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κάνουμε. Είμαστε ένα φιλελεύθερο κόμμα. Σε ό,τι αφορά την ελευθερία του ατόμου, κατ’ αρχήν το βλέπουμε θετικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να βιαιοπραγούμε εις βάρος της έννομης τάξης. Αυτό το νομοθέτημα έχει πάρα πολλά κενά. Έχει όρεξη η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να προτείνει κάτι σοβαρότερο; Έχει διάθεση να ακούσει; Ευχαρίστως να μιλήσουμε, έτσι όμως έχει πάρα πολλά προβλήματα.

· Δεν πρόκειται να ψηφίζουμε πράγματα τα οποία οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν. Δεν θα κρατάμε εμείς την κυβέρνηση στην εξουσία. Αυτό είναι καθαρό.

· Θα πέσει αυτή η κυβέρνηση, θα γίνουν εκλογές και ο Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός θα εισάγει ένα σοβαρότερο νομοθέτημα στην Βουλή.

· Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν είναι παραδεκτό.

· Καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα να ξαναπεί στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι αυτό είναι παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, όπως έλεγαν επί των ημερών μας. Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είσαι, αυτό είναι παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, δεν είναι σωστό να γίνεται και οφείλει πρώτα η κυβέρνηση να υπερασπιστεί την εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία και μετά όλοι οι άλλοι.

· Κάθε υπόδειξη ξένου αξιωματούχου για τον χρόνο των εκλογών, ακόμη κι αν έγινε στο παρελθόν, συνιστά παρέμβαση στο συνταγματικό δικαίωμα του ελληνικού λαού.

· Στο θέμα της αξιολόγησης πώς να προβλέψει κανείς με αυτή την κυβέρνηση; Εάν με ρωτάτε ποιο είναι το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να κλείσει αύριο; Υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα και μερικά από αυτά, ακόμα και θετικά, η κυβέρνηση δεν τα κάνει. Χτες είχαμε ένα συνέδριο στην Θεσσαλονίκη, αναδείχτηκε ότι αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο έχει υποχρέωση να υποβάλλει η κυβέρνηση για την ελληνική οικονομία, δεν υπάρχει.

· Εάν με ρωτάτε εάν αυτή η κυβέρνηση τα καταφέρει, σας απαντώ έχω πάρα πολλές επιφυλάξεις.

· Εδώ από ότι κατάλαβα δεν έχουμε γίνει FarWest υπό την έννοια ότι οι επενδυτές γυρνάνε με τα πιστόλια και καταλαμβάνουν την χώρα. Έχουμε FarWest όμως υπό την έννοια οι “Iνδιάνοι” της κυβέρνησης όπου βρουν επενδυτή τον ταράζουνε στα βέλη και όπου φύγει.

· Εμείς δεν είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης. Υπάρχουν επενδύσεις που έχουμε επιφυλάξεις.

· Δεν είμαστε γενικά με σημαία που γράφει «μόνο επενδύσεις με όλους τους όρους». Είμαστε υπέρ αυτών που δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας για τον Έλληνα πολίτη. Αλλά αυτή η κυβέρνηση, όπου δει επενδυτή πραγματικά τον κυνηγάει.

· Σε ποιόν άνθρωπο να πάς στο εξωτερικό και να του πεις ότι αποφάσισα ότι ένα πρώην αεροδρόμιο έχει θέματα δασών και να σε πάρει σοβαρά;Όταν προσπαθείς να φέρεις ανθρώπους να επενδύσουν εδώ και ακούν αυτά τα πράγματα τι άλλο να τους πεις;

· Είναι παράνομη αυτή η επένδυση; Δεν ψηφίστηκε από την Βουλή; Επί πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ, όχι δικής μας. Δεν την ψηφίσανε; Ψηφίζουν, ξεψηφίζουν, θα μας τρελάνουν όλους. Δεν ξέρουν τι θέλουν.

· Πιστεύουν ότι ο πλούτος μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από και δια του κράτους. Αυτή είναι μια μαρξιστική κυβέρνηση, απλώς υποχρεώνεται μερικές φορές να παριστάνει ότι θα ήθελε και κάποια επένδυση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο