Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωϊ στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Ο Μητσοτάκης πρέπει να επαινεθεί για την ειλικρίνεια του. Ούτε πολλά ταξίματα, ούτε πολλά λόγια, λέει “αυτή είναι η κατάσταση, εγώ έτσι την διαβάζω”.

· Όταν ο Μητσοτάκης λέει ότι χρειαζόμαστε ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο θα υπάρξουν επενδύσεις για να διορθωθεί η αποεπένδυση των προηγούμενων χρόνων, δεν σημαίνει ότι θα περιμένουμε άλλα 7 χρόνια για να δούμε βελτίωση. Η βελτίωση θα υπάρξει και θα υπάρξει δραματικά γρήγορα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν μερικά πράγματα πριν. Για να φτάσουμε σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο κανονικό θα μας πάρει χρόνια.

· Η βασική μας αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σήμερα δεν μας πάει προς τα μπρός, μας πάει προς τα πίσω.

· Η συνεχής αύξηση φορολογικών βαρών, η συνεχής αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, το κλείσιμο επιχειρήσεων δεν μας πάει κάπου καλύτερα, χειρότερα μας πάει.

· Υπάρχει κάποια οριακή βελτίωση στους δείκτες, απλή αντίδραση της οικονομίας μετά από τόσα χρόνια “μαύρης συμφοράς” αλλά μέχρι εκεί.

· Έχει καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης έναν κατάλογο συγκεκριμένων δυνατοτήτων περικοπών στο Δημόσιο, περίπου 2 δις ευρώ. Όταν λέει ότι θα κόψω, δεν λέει ότι θα κόψω στον αέρα. Εξηγεί συγκεκριμένα από πού μπορεί να κόψει Υπάρχουν και τομείς όπου πετάμε λεφτά από το παράθυρο. Παράδειγμα; 70.000 συμβασιούχοι αυτή την διετία. Μιλάμε για χιλιάδες. Περιορισμένου χρόνου ή όχι, λεφτά φεύγουν. Εάν με πείσει κάποιος ότι όλοι είναι απαραίτητοι θα το υπογράψω 1.000 φορές. Αυτό που βλέπουμε όμως όλοι είναι ότι στους κρίσιμους τομείς π.χ. στη Υγεία δεν βελτιώνεται η κατάσταση.

· Το επιχείρημα ότι κόβεις τους συμβασιούχους και παράλληλα κόβεις και ένα κομμάτι της κατανάλωσης είναι σωστό, αλλά εάν ήταν έτσι, εάν αυτό το επιχείρημα οδηγούσε σε λύση τότε θα οδηγούσαμε στο άπειρο τις προσλήψεις στο δημόσιο και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι.

· Από τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, απολύσεις, το έχουμε πει, δεν χρειάζονται και δεν είναι από φιλανθρωπία. Έχει μειωθεί ο δημόσιος τομέας στους 500.000, δεν χρειάζεται απολύσεις. Χρειάζεται καλύτερη κατανομή προσωπικού και εσωτερική αξιολόγηση. Ένα κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου πρέπει να σας πω, και αναφέρομαι κυρίως στους νέους δημοσίους υπαλλήλους, είναι εξαιρετικής ποιότητας. Στην σχολή Δημόσιας Διοίκησης, υπάρχουν άνθρωποι εξαιρετικών προσόντων και πάρα πολύ χαμηλά αμειβόμενοι μάλιστα γιατί το δημόσιο δεν είναι πολύ καλός εργοδότης πια. Βέβαια υπάρχουν και πολύ χειρότερα, εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα που δίνουν 360 ευρώ και απασχολούν εργαζόμενους με πλήρες ωράριο, τα είπε και αυτά ο κ. Μητσοτάκης.

· Η δική μας στόχευση είναι να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στις δημοσκοπήσεις είναι οριακό ακόμα, αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει έτσι μπορεί να την έχουμε και άνετα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποίηση επιδιώκει.

· Αυτό που φάνηκε με την δολοφονία του Π. Φύσσα είναι ότι υπήρχε μια οργάνωση πίσω από όλα αυτά τα περιστατικά, τα οποία βρισκόντουσαν ήδη στην δικαιοσύνη, υπήρχε μια συνολική κατεύθυνση προς όλες αυτές τις προσπάθειες. Εάν δεν υπήρχε δεν θα ήταν κατηγορούμενοι, θα είχε σταματήσει αυτή η ιστορία με ένα απλό βούλευμα.

· Ο Π.Φύσσας ήρθε σε διαμάχη με κάποιον υπερασπίζοντας τα δικά του ιδεώδη, απέναντι σε κάποιον ο οποίος εξέφραζε φασιστικό λόγο. Και αυτός πήρε τηλέφωνο και ήρθε άλλος και τον δολοφόνησε. Αυτό σημαίνει ότι από πίσω, υπάρχει κάτι. Δεν το φωτίζω εγώ, η δικογραφία το λέει.

· Αν με ρωτάτε την άποψη μου σας λέω ότι ο τρόπος που γίνανε όλες αυτές οι βίαιες πράξεις που είναι πάρα πολλές, ήταν 32 και προφανώς υπάρχουν και άλλες, υποδηλώνει ότι υπήρχε μια συνολική κατεύθυνση. Και σας θυμίζω κάτι, ότι δεν βρέθηκε ούτε μια φορά να έχει αποδοκιμαστεί οποιοδήποτε από αυτά τα περιστατικά. Μου βρίσκετε μια αποκήρυξη ενός επεισοδίου βίαιου από στέλεχος της Χρυσής Αυγής ή την ηγεσία της;

· Η δικαιοσύνη είδε ενδείξεις εγκληματικής οργάνωσης και ότι εδώ δεν είχαμε μια αυτοτελή δολοφονία.

· Δεν έχω μιλήσει με την μητέρα του Π.Φύσσα αλλά είμαι βέβαιος ότι αν την ρωτούσαμε δεν θα αδιαφορούσε καθόλου για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που έγιναν από χρυσαυγίτες. Νομίζω ότι η μνήμη του παιδιού της απαιτεί συνολική δικαιοσύνη και εύχομαι ειλικρινά αυτή η διαδικασία να προστατεύσει άλλες μανάδες. Αν συνεχίζανε, κανείς δεν ξέρει που θα ήμασταν.

· Ούτε εσείς ούτε εγώ μπορούμε να απαντήσουμε γιατί τραβάει τόσο καιρό αυτή η διαδικασία, όμως μπορούμε να πούμε ότι αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση είναι βέβαιο ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να είχε τελειώσει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο