Στην εκπομπή «Alpha reportage» του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Alpha reportage» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ράνια Τζίμα και Σπύρος Λάμπρου στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Να πάμε πρώτα στο θέμα (στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας) και μετά στην δική μας αντίδραση. Το θέμα σε πρώτο επίπεδο είναι κάτι το απαράδεκτο, δυστυχώς γνωστό, όμως δεν θα παρέλειπα να συμφωνήσω και με την άποψη που ακούστηκε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε και με μια παθογένεια του συστήματος. Γιατί δεν μιλάμε για 5-10, μιλάμε για 106 που βρεθήκανε.

· Αν το πάρουμε σαν δείγμα καταλαβαίνουμε ότι εδώ κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δαλιμαρκίας. Άρα έχουμε να κάνουμε πρώτον με την ανάγκη να κολαστεί, και νομίζω η απώλεια της εξεταστικής περιόδου δεν ακούγεται σαν μια ιδιαίτερα βαριά ποινή αν λάβει κανείς υπ όψιν του το παράπτωμα. Σωστά το είπατε, σε κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα είχες αποβληθεί από το πανεπιστήμιο.

· Εγώ δεν λέω ότι η δική μας παράταξη προέρχεται από παρθενογένεση, δεν λέω ότι δεν είχαμε προβλήματα, δεν λέω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα, όμως προσπαθούμε να εισάγουμε μια αντίληψη αξιοκρατίας και σεβασμού στους θεσμούς, και κατά συνέπεια η κύρωση η οποία επεβλήθη στο συγκεκριμένο στέλεχος, το οποίο είχε κομματική αναφορά στην Νέα Δημοκρατία, κατά την δική μου άποψη ήταν η ελάχιστη δυνατή. Εάν συνυπογράφεις αυτό το αξιολογικό πλαίσιο, δεν σημαίνει ότι όλα τα μέλη του κόμματος οπουδήποτε, το συνυπογράφουμε.

· Δεν είμαστε συνήγοροι ούτε της κάθε μιας επένδυσης ξεχωριστά ούτε της κάθε μιας εταιρίας ξεχωριστά. Έχουμε μια γενική ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση και λέμε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις.

· Να θυμηθεί κανείς, γιατί το έχω ζήσει ως Υπουργός, ότι στο παρελθόν υπήρξε μέχρι και καταδρομική επιχείρηση, υπό την έννοια της στρατιωτικής επιχείρησης, με όπλα, εναντίον αυτής της επένδυσης.

· Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει τεράστιες ιδεολογικές αγκυλώσεις.

· Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενεθάρρυνε, όχι τους μεταλλωρύχους, τους αντίπαλους αυτής της επένδυσης. Τώρα ξαφνικά εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αυτός ο οποίος θέλει να προστατεύσει τις επενδύσεις γιατί αυτό βοηθάει την εκλογική ατζέντα του πρωθυπουργού όπως αυτός την σκέφτεται. Αυτό δεν είναι εύκολο.

· Απέναντι σε αυτό γενικά, είναι λάθος να πάω στην περιπτωσιολογία, αλλά υπάρχει κάποιος που ισχυρίζεται ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι φιλική στις επενδύσεις;

· Εμείς δεν είμαστε δικηγόροι κανενός. Όμως η πραγματικότητα ποια είναι; Στο Ελληνικό, προ ολίγου καιρού ανακαλύψαμε ότι είναι δασική έκταση το πρώην αεροδρόμιο. Είναι προφανές τι συμβαίνει.

· Μπορεί κανείς να κλείσει τα αυτιά του και τα μάτια του και να παριστάνει ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις; Στην πραγματικότητα, αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κόμμα μαζί με τους ΑΝΕΛ, πιστεύει ότι αυτός ο οποίος μπορεί να αναπτύξει την οικονομία δεν είναι ο ιδιώτης επενδυτής αλλά το κράτος.

· Κατ’ εφαρμογή αυτού του ιδεολογήματος το οποίο έχει αποτύχει παντού στον πλανήτη, τι κάνει αυτή η κυβέρνηση; Προσπαθεί να εφαρμόσει αυτό το ιδεολόγημα στην Ελλάδα του σήμερα, της τραυματισμένης Ελλάδας που υπάρχουν αποεπενδύσεις κλπ. Δεν πρόκειται να βρούμε άκρη έτσι. Εάν περιμένουμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ φιλικό στις επενδύσεις, την επόμενη φορά θα πάτε σπίτι σας και θα δείτε τον σκύλο σας να νιαουρίζει, την γάτα σας να γαυγίζει και άλλα τινά! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ιδιωτικές επενδύσεις, δεν θα θέλει ποτέ ιδιωτικές επενδύσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο