Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του κ. Δένδια:

Σήμερα η Βουλή είχε να συζητήσει μια διεθνή σύμβαση που αφορά θέματα αλιείας. Και ξαφνικά χθες προστέθηκε μια ουρά από πέντε κυβερνητικές τροπολογίες, οι οποίες αφορούσαν σοβαρότητα ζητήματα: θέματα εργασιακών σχέσεων, θέματα περικοπών συντάξεων, θέματα διατήρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων τουλάχιστον για μια 5ετία και τα όποια αντίμετρα, μόνο μετά την εκπλήρωση της υποχρέωσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Όλα αυτά με την πιο ταχεία κοινοβουλευτική διαδικασία και σε άσχετο νομοθέτημα, σε νομοθέτημα για… ψάρια. Αυτό υπερβαίνει οτιδήποτε θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Μόνο το συνταξιοδοτικό σημαίνει, μακροχρόνια, 250εκ. λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους. Αναβάλλει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των συντάξεων για 1 χρόνο.

Η κυβέρνηση επέλεξε την διαδικασία της τροπολογίας για να περάσει «μουλωχτά» πράγματα τα οποία βλάπτουν την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό.

Συμβαίνουν συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Δεν υπάρχει θέμα πια στην Ελλάδα καλής ή κακής νομοθέτησης. Η νομοθέτηση είναι δεδομένα κακή. Γίνονται, όμως, πλέον και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Η συνταγματική τάξη έχει θεωρηθεί δευτερεύον ζήτημα. Θα δούμε τι θα κάνουμε αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αντιδράσουμε. Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι, έστω και δια της παρουσίας μας και της απλής αντίδρασης, στην καταβαράθρωση της κοινοβουλευτικής τάξης.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει πάρει κάτι σημαντικό που να μπορέσει να δημιουργήσει ποιοτική αλλαγή, δεν θα επιτραπεί στην κυβέρνηση να έχει ένα εύκολο φθινόπωρο.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας είναι αναιμικότατοι. Ήδη οι προβλέψεις τώρα έχουν το «1» μπροστά. Τα 2,7% τα ξεχάσαμε.
Δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ της μακράς παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία.

Πρέπει από το φθινόπωρο να αυξήσουμε σε δραματικό βαθμό την κοινοβουλευτική πίεση που θα ασκήσουμε στην κυβέρνηση. Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα δεν είναι κατανοητά.

Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται άσχημα αλλά με μια κυβέρνηση που δεν γνωρίζει να κυβερνήσει. Γνωρίζει πώς να μηχανορραφεί, γνωρίζει να προσπαθεί να ελέγξει θεσμούς και ΜΜΕ, αλλά δεν γνωρίζει να κυβερνήσει. Δεν έχει πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της είναι το Μνημόνιο κι ό,τι διορθώσεις της επιβάλλουν οι ξένοι. Ακόμα και λεκτικές διορθώσεις.

Σήμερα διορθώνεται νομοθέτημα που ψήφισαν εδώ και 10 μέρες. Αυτό είναι κοινοβουλευτική γελοιοποίηση, πέραν των άλλων. Η χώρα πέφτει σιγά-σιγά σε καθεστώς απόλυτης υποτέλειας. Πρέπει να φύγει.

Η ΝΔ, σεβόμενη την ομαλότητα, έχει διατηρήσει την αντίδρασή της μετά το δημοψήφισμα του ’15, εντός των πλαισίων του Κοινοβουλίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο