Συνέντευξη στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού «Ε»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Aυτή η κυβέρνηση, όσο παραμένει, δημιουργεί τεράστια ζημιά στον τόπο. Αυτό το οποίο ψηφίστηκε, είναι η απόλυτη απόδειξη.
Παλιότερα κι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσε ότι αυτού του είδους τα πλεονάσματα είναι μη επιτεύξιμα. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά (τα πλεονάσματα πάνω 3,5%) δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Το ξέρουμε όλοι.

Αν κανείς μπορεί να προσθέσει αξιοπιστία, σοβαρότητα, ιδιωτικοποιήσεις, μπορεί να πείσει τους εταίρους και δανειστές σε μια άλλη αντίληψη.

Ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση αλλά και η χώρα υπέστησαν μεγάλες ήττες. Δεν είναι μόνο τα μέτρα. Εκτός από αυτό, η «μέτρηση» φεύγει από τα χέρια μας και από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και, στην πραγματικότητα, ο διαιτητής όλου αυτού του πράγματος γίνεται το ΔΝΤ, το οποίο ήταν «ανάθεμα» υποτίθεται μέχρι τώρα για την ελληνική πλευρά.

Το 4ο Μνημόνιο αποτελεί συνολική υποχώρηση αλλά και τεράστια ζημιά. Θα περιορίσει την ενεργό ζήτηση ακόμα περισσότερο, θα επιβαρύνει την κατάσταση, θα υποστεί η χώρα και η κοινωνία θυσίες και δεν θα πάμε πουθενά.
Είναι προφανές ότι εκεί που φτάσαμε, όποιος πει ότι θα τα πάρουμε όλα πίσω, ονειρεύεται… μέρα μεσημέρι. Όμως, είναι επίσης βέβαιο ότι κάποιο σημαντικό περιθώριο δεν μπορεί παρά να υπάρχει.

Είμαστε δυσαρεστημένοι από τους εταίρους. Θεωρούμε ότι εδώ το παρατράβηξαν. Θα προτιμούσαμε να μην συμφωνήσουν σε αυτό το μίγμα πολιτικής.

Το ’14, παρά τα λάθη που είχαν γίνει, ήμασταν 1 δις μακριά από τις αγορές και από την επίλυση όλου αυτού του ζητήματος. Και τώρα πήραμε 14,2 δις και δεν είμαστε πουθενά.

Στους εθνικούς στόχους η ΝΔ δεν είχε καμία αντίρρηση. Εν αντιθέσει με ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν ακολουθούμε την ίδια αντιπολιτευτική τακτική.

Ο κ. Τσίπρας είναι το παράδειγμα που δείχνουν (οι εταίροι) όπου εμφανίζεται ένα αριστερό ή λαϊκιστικό κόμμα και αμφισβητεί τη συνολική αντίληψη της Ευρώπης σήμερα.

Αν μας ρωτάει κανείς γενικά αν πιστεύουμε στη μείωση των δαπανών, η απάντηση είναι «ναι». Έχουμε, όμως επανειλημμένως δεσμευτεί ότι οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να προέλθουν από περικοπές μισθών και συντάξεων.

Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα των προσόδων των αποκρατικοποιήσεων για να χειριστούμε το συνταξιοδοτικό μέχρι να αυξηθεί η απασχόληση. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Αυτό ήταν το μόνο μαξιλάρι που είχε η ελληνική οικονομία. Και θα μπορούσε να είχε πάρει το μισό από αυτό. Αντ’ αυτού, πήγαμε σε απόλυτη σύγκρουση για το χρέος και δώσαμε ό,τι είχαμε.

Η άσκηση βίας είναι εγγενές στοιχείο της Χρυσής Αυγής. Βεβαίως, είναι φυσιολογικό εγώ, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, να εγείρω περισσότερα αντανακλαστικά στη Χ.Α. Αλλά είναι στοιχείο της ίδιας αυτής της οργάνωσης.

Μιλάμε για ένα κόμμα που στις ρίζες του είναι χιτλερικό κόμμα. Ο στενός πυρήνας του υπάρχει φωτογραφημένος με τη σβάστικα, χαιρετώντας ναζιστικά. Οι άνθρωποι είναι Ναζί. Στο Ναζισμό, η βία είναι μέσα στο DNA του. Δεν νοείται Ναζισμός χωρίς βία. Δεν νοείται Χ.Α. χωρίς βία.

Είναι θέμα δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή. Δεν θα βάλω το θέμα δημοκρατίας στη συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτό το ζήτημα αυτή τη στιγμή.

Μου έκανε εντύπωση ότι δεν τοποθετήθηκε για το επεισόδιο, υπουργός παριστάμενος εκείνη την ώρα (στη συνεδρίαση). Όμως, οφείλω να πω ότι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατάλαβαν τι έγινε, σηκώθηκαν από τα έδρανα και ήρθαν και στάθηκαν δίπλα μου.

Η κυβέρνηση αυτή είναι η επιτομή του λαϊκισμού. Άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα εννοεί, προσπαθεί να διχάσει και μιλάει εν ονόματι του λαού ενώ εκπροσωπεί λιγότερο από το 20%.

Μετάβαση στο περιεχόμενο