Συνέντευξη στην εκπομπή «Τώρα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Τώρα» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Επιχειρήσεις έχουν κλείσει, υπάρχει τεράστια δυσκολία στην οικονομία και τεράστια ανεργία αλλά και τα πολύ δυσάρεστα και προκλητικά που μαθαίνουμε για την αύξηση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, μέσα από συμβάσεις που αυτή η κυβέρνηση κάνει για καθαρά πολιτικάντικους λόγους.

Για τη ΝΔ δεν αλλάζει κάτι. Εμείς είμαστε ειλικρινείς. Θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεγάλη ζημιά και συμφορά για τον τόπο και θέλουμε να φύγει.

Το αίτημα για εκλογές είναι διαχρονικό και δεν συναρτάται με την διαπραγμάτευση. Έχει να κάνει με την αντίληψή μας ότι υπάρχει τεράστια δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και στην κυβέρνηση, όπως επίσης ανάμεσα στις ανάγκες της οικονομίας-κοινωνίας και στον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη διαχειριστική δυνατότητα ή το πολιτικό θάρρος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γυρίσει η Ελλάδα σε μια «ιστορία επιτυχίας».

Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, ό,τι και να συμβεί, θα βρίσκει τρόπους να ναρκοθετεί την πορεία μας προς μια ανοιχτή οικονομία.

Δεν πιστεύει αυτή η κυβέρνηση σε αυτό το οποίο είναι απαραίτητο: Σε μια ανοιχτή οικονομία, μια ανοιχτή αγορά, μια ανοιχτή κοινωνία. Είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι κολλημένοι στο χθες και «σέρνονται» από τους δανειστές και συνυπογράφουν για να μείνουν στην εξουσία.

Θα πάμε να συζητήσουμε πάλι (το περιεχόμενο της συμφωνίας). Δεν πιστεύουμε σε πολλά από αυτά τα πράγματα. Πρέπει να πάμε να ξανακουβεντιάσουμε. Δεν είμαστε εχθροί, αλλά δεν συμφωνούμε και σε ό,τι μας έχουν επιβάλλει.

Εμείς στο Ταμείο στο οποίο έχουμε δεσμεύσει την περιουσία μας για 99 χρόνια (όταν το δάνειο είναι για 34), δεν συμφωνούμε.
Στους φορολογικούς συντελεστές 29%, στην προκαταβολή φόρου 100% και στις απίστευτες ασφαλιστικές εισφορές, δεν συμφωνούμε.
Στους φόρους αυτούς στα ακίνητα δεν τους συμφωνούμε.

Έχουμε καταθέσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα ισοδυνάμων.

Δεν πιστεύουμε ότι με τη διαρκή φορολόγηση παράγεις περισσότερα χρήματα και θεωρούμε απολύτως υπεύθυνους τους Ευρωπαίους που δέχτηκαν αυτό το απαράδεκτο πρόγραμμα.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να φωνασκεί και να παριστάνει τον επαναστάτη αλλά στην Ελλάδα υπογράφει ό,τι του βάλουν κάτω από τη μύτη του, όσο απαράδεκτο κι αν είναι.

(Ο κ. Τσίπρας) Θέλει να μείνει στην εξουσία, του αρέσει και τους αρέσει πάρα πολύ η εξουσία. Είναι η πρώτη φορά που κάθονται σε υπουργικές καρέκλες και όταν απολαμβάνεις μια εξουσία, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, υπογράφουν απλώς τα πάντα για τη διατήρηση της εξουσίας , με την ελπίδα και ότι θα ναρκοθετήσουν την πορεία της επόμενης κυβέρνησης και αρά θα μπορούν, ακόμα και αν χάσουν, να επανέλθουν.

Την εκτίμηση (της κ. Φωτίου) ότι σε 16 μήνες βγαίνουμε από το Μνημόνιο την ακούω ως καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο (αστείο). Η μόνη μας ελπίδα να βγούμε από το Μνημόνιο είναι να πέσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση.

Εάν φύγει αυτή η κυβέρνηση, αναστραφούν οι πολιτικές και αναστραφεί και συνολική αντίληψη, μια άλλη κυβέρνηση με μια άλλη αντίληψη, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Θεωρώ ότι ο χώρος του πολιτισμού είναι ένας χώρος εξαιρετικά σημαντικός. Μια οιονεί τεράστια πλουτοπαραγωγική πηγή για τον τόπο και την κοινωνία αλλά και μια τεράστια πηγή θετικής επιρροής στην κοινωνία. Όμως, αυτήν την αντίληψη ότι τα φορτώνεις σε μια καταχρεωμένη ημι-κρατική επιχείρηση, δεν την καταλαβαίνω.

Η αρχαιολογία, με όλα τα προβλήματα της και τις αγκυλώσεις της, έχει συνεισφέρει στο να διατηρηθούν στην Ελλάδα μνημεία τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα είχαν καταστραφεί.

Όλος ο αρχαιολογικός πλούτος μπορεί να παράξει εισοδήματα με τα οποία μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού. Η λογική του να μεταθέτεις σε έναν άλλον φορέα το κόστος λειτουργίας σου, είναι μια τελείως λάθος λογική για το ελληνικό Δημόσιο και πρέπει να αλλάξει.

Είμαστε μια Κ.Ο εξαιρετικά δεμένη σε ένα πράγμα: Στο ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και στο ότι οτιδήποτε κάνει, είτε είναι ευθέως απαράδεκτο είτε έχει μια δεύτερη κρυφή κακή λογική από πίσω. Θα έχουμε απολύτως ενιαία στάση σε οτιδήποτε έρθει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο