Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

•Από χθες, όλοι οι Υπουργοί έχουν βγει στα κανάλια με τη διάθεση να πουλήσουν… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, δηλαδή να μας παρουσιάσουν ότι πετύχαμε έναν περίπου εθνικό θρίαμβο, κάτι πολύ σημαντικό και θετικό, κάτι ουδέτερο δημοσιονομικά και όλα είναι καλά. Αυτή δεν είναι η αλήθεια.

•Η στενάχωρη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα το ουδέτερο (δημοσιονομικά). Η κυβέρνηση συνομολόγησε ήδη ότι θα νομοθετήσει για μετά το 2019, κάτι το οποίο απέκλειε. Θα νομοθετήσει μείωση συντάξεων και μείωση στο αφορολόγητο. Αυτά είναι δεδομένα και βέβαια.

•Όλο αυτό δεν αντέχει σε καμία κοινή λογική. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να γλυκάνει ένα πολύ πικρό χάπι. Επίσης, να θυμίσω ότι δεν πήραμε την ποσοτική χαλάρωση, η οποία είναι οξυγόνο για την ελληνική οικονομία. Κι αυτό παραπέμφθηκε στο μέλλον.

•Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι για άλλη μια φορά έχουμε μια κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία.

•Κανείς δεν διατυπώνει άποψη επί νομοθετήματος το οποίο δεν έχει δει. Όμως, στο βαθμό που αυτά προϋποθέτουν πλεόνασμα 3,5% το οποίο εμείς θεωρούμε επιβλαβές για την ελληνική οικονομία, το όλο νομοθέτημα πάσχει. Aν σημαίνει αποδοχή ότι ορθώς συμφώνησε η κυβέρνηση πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, τότε εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αυτή είναι μια επιπλέον συνθήκη καταστροφής.

•Όλοι έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις. Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών, όλοι οι βουλευτές. Τελικά θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις. Έλεγαν ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Τελικά θα μειωθεί το αφορολόγητο. Έλεγαν ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα. Τελικά θα υπάρχουν νέα μέτρα. Τώρα φτιάξαμε ένα αφήγημα και λέμε θα υπάρχουν αντίμετρα. Αυτές δεν είναι σοβαρής χώρας κουβέντες.

•Όλη η Ευρώπη διαπραγματεύεται με την Ελλάδα για να πετύχει μηδέν δημοσιονομικό αποτέλεσμα; Τώρα μιλάμε σοβαρά; Αυτά τα πράγματα μπορεί να τα πιστέψει κανένας; Εγώ λέω ότι η κυβέρνηση μας δουλεύει.

•Τα «επωφελή» μέτρα θα έρθουν εφόσον πετύχουμε το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Δεν μπορούμε να πετύχουμε 3,5% σε διαρκή βάση.

•Πετυχαίνουμε συμφωνία στον χειρότερο παρονομαστή. Αν μας πάρουν το σακάκι, το παντελόνι και τα εσώρουχα, αυτό δεν είναι συμφωνία. Eίναι παράδοση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο