Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 fm»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κουνιάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 fm».

 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του κ. Δένδια:

•Πριν φύγει ο κ. Μητσοτάκης για να πάει στο Βερολίνο, θα μπορούσα να είχα γράψει εγώ τις ανακοινώσεις που ήμουν βέβαιος ότι θα έβγαζε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συναντήσεις του.

•Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελληνική θέση και τη θέση της ΝΔ. Είπε στην Καγκελάριο Μέρκελ και στον κ. Σόιμπλε τα νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε εμείς με την οικονομία. Είμαι βέβαιος ότι και οι Γερμανοί απέκτησαν την εντύπωση ότι υπάρχει μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση στην Ελλάδα.

•Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό έκανε πάντοτε: Βάφτιζε τη θέση μας ως «μειοδοτική». Το να υβρίζουν τους αντιπάλους ως προδότες, μειοδότες, δοσίλογους, το έχουμε συνηθίσει, δεν το παίρνουμε και στα σοβαρά.

•Η ΝΔ λέει ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει… χθες. Το «σήμερα» είναι αργά. Και το «χθες» είναι ο Φεβρουάριος ή η άνοιξη του 2016, όταν δεν είχε διασταυρωθεί η ανάγκη του κλεισίματος της αξιολόγησης με το μεσοπρόθεσμο και άρα η χώρα δεν βρισκόταν μπροστά σε άλλες απαιτήσεις.

•Η ΝΔ λέει κάτι απλό και σαφές: Πρώτον, πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεύτερον, εάν δεν μπορούν να την κλείσουν, τότε να κάνουν εκλογές, να φύγουν και να την κλείσουμε εμείς. Αυτό είναι το εθνικό μας καθήκον. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.

•Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη προχτές με τον κ. Τσακαλώτο. Μίλησε ως Υπουργός Οικονομικών της Αριστεράς, κάποιας νεφελώδους Αριστεράς. Δεν μίλησε ως Υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν πίστευα ούτε τα αυτιά μου ούτε τα μάτια μου. Είναι Υπουργός της χώρας ή κάποιου νεφελώματος της Αριστεράς για το οποίο νοιάζεται και οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν; Αυτά τα πράγματα, εκτός από απολύτως εξωθεσμικά, είναι και απαράδεκτα. Είναι ντροπή! Λυπάμαι γιατί ο κ. Τσακαλώτος έδειχνε μια σεμνή εικόνα, η οποία δε συνάδει με αυτήν την τοποθέτηση.

•Η κυβέρνηση προτείνει και οι δανειστές αποδέχονται. Είναι απαράδεκτο που οι δανειστές συμφώνησαν σε αυτό το μίγμα πολιτικής. Επέτρεψαν στην κυβέρνηση αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές που αυτή πρότεινε. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τον αστικό κοινωνικό ιστό της πατρίδας. Όλους όσους διανοούνται να βγάζουν πάνω από 5.000-6.000 τους έχουν ονομάσει πλούσιους και έχουν αποφασίσει να τους εξολοθρεύσουν οικονομικά. Δεν μιλάω για αυτούς που κερδίζουν 50.000-60.000. Αυτοί κατά την άποψη της κυβέρνησης πρέπει να πάνε στο… απόσπασμα. Το γεγονός ότι με τα δικά τους λεφτά εν μέρει ζει η χώρα και ότι αν φύγουν δεν θα μείνει τίποτα, δεν τη νοιάζει την κυβέρνηση. Όποιος είναι πάνω από 6.000 είναι ταξικός εχθρός.

•Εμείς πηγαίναμε με 2/3 μείωση δαπανών και 1/3 φορολογία. Η κυβέρνηση αυτή πάει με 90% φορολογία και 10% μείωση δαπανών, το οποίο δεν πραγματοποιείται κιόλας.

•Αυτά που συμβαίνουν με τους Χρυσαυγίτες είναι παντελώς απαράδεκτα. Και είναι παντελώς απαράδεκτο και το οργανωμένο κράτος που τα επιτρέπει αυτά. Δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε πάψει να είμαστε κράτος και γινόμαστε χώρος. Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα ποτέ σε δικαστήριο. Η ίδια η παρουσία του δικαστή επιβάλλει σεβασμό. Ο δικαστής δεν είναι το πρόσωπο, εκείνη τη στιγμή, είναι ο θεσμός. Σπανίως η Αστυνομία χρειάστηκε να αποκαταστήσει την τάξη. Αυτά τα πράγματα που γίνονται επί αυτής της κυβέρνησης είναι απίστευτα!

•Συνολικά το κράτος καταρρέει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Καταρρέει στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και στους δρόμους. Όποιος θέλει καίει τρόλεϊ στην Πατησίων. Σε λίγο θα έρχονται οι αναρχικοί της Ευρώπης για να κάνουν ασκήσεις μολότοφ στην Αθήνα. Γενικά το κράτος έχει υποχωρήσει, η δημόσια τάξη και ο νόμος δεν επιβάλλονται και αυτό θεωρείται δημοκρατικό ενώ είναι γνωστό ότι και ο νόμος και η τάξη είναι για να προστατέψουν τον αδύναμο. Ο ισχυρός και ο πλούσιος δεν τα χρειάζονται αυτά, μπορούν μόνοι τους να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο