Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97,8 fm»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real 97,8 fm».

 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του κ. Δένδια:

•Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να κατηγορεί τη ΝΔ ως υπεύθυνη όλων των δεινών από γενέσεως του πλανήτη μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του προπατορικού αμαρτήματος.

•Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει τελειώσει την αξιολόγηση, η οποία έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο.

•Η καθυστέρηση έχει τεράστιες συνέπειες γιατί η ελληνική οικονομία, μεταξύ άλλων, είναι σε φάση αβεβαιότητας και δεν μετέχει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, δηλαδή στην παροχή ρευστότητας, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη. Όταν βρέχει χρήματα, εμείς κρατάμε ομπρέλα. Έχουμε φτάσει τέλος του Γενάρη και τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πριν το τέλος του Φλεβάρη, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όλα αυτά είναι μια καταστροφή.

•Ανησυχώ πάρα πολύ διότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί απολύτως ανίκανη να διεξάγει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. Μάλιστα, έχει διεξάγει την χειρότερη διαπραγμάτευση στην ιστορία του πλανήτη. Και ακόμα είμαι πιο ανήσυχος διότι βλέπω ότι η κυβέρνηση, μέσα από υποθέσεις όπως το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, προσπαθεί να δημιουργήσει συνεχώς αντιπερισπασμούς αντί να χειρίζεται σοβαρά τα τεράστια προβλήματα της χώρας.

•Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχει ένα τρίγωνο διαπλοκής στο οποίο πολιτικοί παρενέβαιναν στις τράπεζες για να δοθούν σε ΜΜΕ δάνεια. Αυτό δεν απεδείχθη. Για αυτό και δεν τολμάει η κυβέρνηση να πάει το πόρισμα στην Ολομέλεια με το ερώτημα σύστασης Προανακριτικής επιτροπής κατά πολιτικών προσώπων.

•Λέει κάτι 2ο: Ότι τα κόμματα δανειοδοτούντο με ένα προνομιακό καθεστώς. Αποδείχτηκε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτήθηκε και δανειοδοτείται μέχρι σήμερα με ακριβώς το ίδιο καθεστώς, όπως και τα άλλα κόμματα. Μάλιστα, είναι το μόνο κόμμα στο οποίο απεδείχθη ότι ο ίδιος του ο Πρόεδρος, ο κ. Τσίπρας, είχε ζητήσει από τις τράπεζες προνομιακή μεταχείριση ενυπογράφως. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα θέμα με μια ιστορική επαρχιακή εφημερίδα που χειρίστηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία έχει κλείσει από το 2005, τον «Κήρυκα των Χανίων», αγνοώντας ότι υπάρχει πόρισμα της ΤτΕ το οποίο ευθέως λέει ότι όλα τα δάνεια του «Κήρυκα των Χανίων» έχουν επαρκείς ασφάλειες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με όλη του την περιουσία έχει εγγυηθεί την αποπληρωμή αυτών των δανείων. Ό,τι κι αν έχει προσπαθήσει να μετέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται αντικειμένου.

•Αυτό που με ενοχλεί βαθύτατα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει την αποστολή του πορίσματος στον εισαγγελέα ως κάποιας μορφής πολιτική πράξη, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τεκμηριώνει απόλυτα την μεγάλη αποτυχία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να βρουν, δηλαδή, ενδείξεις ενοχής των πολιτικών τους αντιπάλων και να τους παραπέμψουν σε προανακριτική επιτροπή.

•Αφού δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τίποτε εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, τώρα προσπαθούν εμμέσως να διατηρήσουν κάποιο πέπλο υπονοιών.

•Είναι μια «μαύρη» επέτειος η αυριανή. Η χώρα υπέστη τεράστιες καταστροφές. Χάσαμε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό το διάστημα, ήρθαμε πολύ πίσω σε σχέση με εκεί που βρισκόμασταν το 2014 και ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει. Αν υπάρχει κάτι θετικό, αυτό είναι το τέλος των παραισθήσεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά τα λαϊκίστικα τα οποία επαγγελόταν ο κ. Τσίπρας δεν ήταν απλώς λόγια του αέρα αλλά το προοίμιο της καταστροφής που ακολούθησε και το οποίο ζούμε ακόμα μέχρι σήμερα.

•Η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί είναι το λογικό επακόλουθο της αντίληψής της, που συνίσταται στο ότι θεωρούμε πως η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μεγάλη καταστροφή για τη χώρα. Δεν μπορούμε, όμως, να τις επιβάλλουμε. Δεν είναι προνομία της αντιπολίτευσης οι εκλογές.

•Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς οτιδήποτε στην Ελλάδα. Όμως, όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης δημιουργούν ένα οιονεί προεκλογικό κλίμα.

•Έγιναν σαρωτικές κομματικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο