Στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού «Open Tv»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση σήμερα το πρωί για τις πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open Tv».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Όχι πως τώρα έπιασε τον κ. Τσίπρα ο πόνος να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του λαϊκισμού, άλλωστε με όσα υποσχέθηκε στις προεκλογικές εκστρατείες που έκανε, αποτελούσε την επιτομή των λαϊκιστικών τάσεων μέσα από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκε. Εδώ αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν να πάρουν το “πάνω χέρι”. Βλέπουν ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα έχει απώλειες, έχασε πολλούς βουλευτές στη Γαλλία, κατά συνέπεια θεωρούν ότι είναι μια ευκαιρία. Ο κ. Τσίπρας τι κάνει; “Πουλάει” την Αριστερά, της οποίας σημειώστε ότι ηγήθηκε στις προηγούμενες εκλογές, πάει να συνεννοηθεί με το SPD, να κατέβει με τους σοσιαλδημοκράτες και από εκεί και πέρα μέσα σε αυτόν τον “αχταρμά” να πετύχει κάποια ανταλλάγματα τα οποία να έχουν απήχηση στην εσωτερική πολιτική. Αυτό προσπαθεί και δείχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχουν αρχές. “Έχουμε αυτές τις αρχές αλλά αν δεν σας αρέσουν έχουμε και άλλες αρχές να σας δείξουμε!” Αλλάζει συνεχώς θέση.

• Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε οι ¨κακοί άνθρωποι” που θα “πίνουμε αίμα” κλπ. Το ξέρουμε το παραμύθι του κ. Τσίπρα και όσο πάμε προς τις εκλογές θα μας λέει διάφορα. Ποια είναι η πραγματικότητα; Εμείς επαγγελλόμαστε έναν συνολικό εξορθολογισμό. Πρώτον, για το θέμα των συντάξεων, έχουμε τοποθετηθεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Καταθέσαμε τροπολογία, εμείς την ψηφίσαμε, αλλά απορρίφθηκε γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλησε τότε να την ψηφίσει.

• Το έχουμε πει, δε θέλουμε και δεν πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμη η περικοπή των συντάξεων. Τελείωσε αυτό. Τώρα το τι λέει ο κ. Τσίπρας; Εάν κρατάγαμε λογαριασμό για το τι έχει πει κατά καιρούς δεν θα βρίσκαμε άκρη.

• Για τα αναδρομικά των συντάξεων ένα είναι το βέβαιο: Εδώ υπάρχει μια δικαστική απόφαση. Αυτά πρέπει να επιστραφούν. Να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες, εμείς δεν λέμε να πάμε να ρίξουμε τη χώρα στα βράχια, προς Θεού.

• Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από την οικονομική ανάπτυξη μπορούμε να βρούμε πολλαπλές δυνατότητες, όχι μόνον για τα αναδρομικά αλλά και για άλλα πράγματα πιο μελλοντικά και επίσης να απευθύνονται και στη νέα γενιά των Ελλήνων. Όμως, η προϋπόθεση είναι να αναπτυχθεί η οικονομία και όταν λέμε να αναπτυχθεί δεν εννοούμε με τους σημερινούς αναιμικούς ρυθμούς. Μπορεί η οικονομία να έχει μια αναιμική ανάπτυξη φέτος, ίσως και του χρόνου, αλλά μετά όλες οι προβλέψεις είναι για στασιμότητα. Έτσι η χώρα δεν πάει κάπου. Δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα, όχι μόνο αυτό, αλλά κανένα. Και όσα φαίνονται κάπως να έχουν τεθεί υπό έλεγχο, εάν η οικονομία δεν αναπτυχθεί, θα βρεθούν πάλι μπροστά μας στα χρόνια που έρχονται.

• Ανέβηκε το χρέος, αυτή είναι η δυστυχία, καλά κάνετε και το λέτε γιατί οι Έλληνες δεν το ξέρουν. Τι πάει να πει “βγήκαμε από τα μνημόνια”; Απλώς βγήκαμε γιατί πέρασε ο χρόνος. Δεν έχουμε να πάρουμε πια λεφτά, έχουμε υποχρεώσεις. Μνημόνιο έχουμε με την έννοια ότι υπάρχει σωρεία υποχρεώσεων τις οποίες εκτελούμε, άσχετα τώρα με το πώς το ονομάζουμε.

• Υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θα προσλάβει 30.000 και πλέον στο Δημόσιο; Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές και μετά θα λέει “εγώ είχα υποσχεθεί προσλήψεις, να ο κακός ο Μητσοτάκης που δεν προσλαμβάνει”. Αυτά κάποτε πρέπει να τελειώνουν.

• Πράγματι, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του διασχολικού κέντρου της Γλυφάδας θα πραγματοποιήσω συγκέντρωση. Θα είμαι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

• Για το αν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία με την Εκκλησία, μπορούμε καταρχήν να τη δούμε, να καταλάβουμε τι συμφωνήθηκε ακριβώς και ποιες λεπτομέρειες έχει; Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο