Περιοδεία στη Β. Κέρκυρα και συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς του νομού

Η οικονομική δυσπραγία κατ’ αρχήν των ίδιων των πολιτών και κατά συνέπεια της χώρας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης σ’ όλες τις περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ’ όλες τις συζητήσεις κοινό τόπο αποτέλεσε η αδιαμφισβήτητη παραμονή της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ .

 

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τους πολίτες για τους κινδύνους και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα καθώς και για τις δυνατότητες που υπάρχουν, ενώ τόνισε επανειλημμένα τη σημασία της συνειδητοποιημένης ψήφου και της επιλογής με βάση όχι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήδη οι πολίτες, αλλά αυτών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση ακυβερνησίας ή επιλογής της εξόδου από το ευρώ.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 24/05/12 ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας κ. Διαβάτη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας κ. Μπράμο, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μπρεντάνο.

Η συζήτηση εστιάστηκε στα προβληματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος της χώρας, αλλά και τις προοπτικές της κερκυραϊκής τουριστικής αγοράς στις δύσκολες περιστάσεις της τρέχουσας συγκυρίας.

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον επιδεινώνουν η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα και η έλλειψηκυβέρνησης σταθερά προσανατολισμένης στο ευρώ. Αυτό έχει ωςαποτέλεσμα οι ξένοι τουρίστες να αποθαρρύνονται, κρατήσεις και προκαταβολές προς ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αναβάλλονται και η τουριστική οικονομία να μην μπορεί να αποδώσει όσο οι τοπικές κοινωνίες και η εθνική ανάγκη απαιτούν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο