Στην εκπομπή «Σκάι Τώρα» του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σκάι Τώρα» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

• Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει σε εμάς αυτά που έκανε αυτός όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Εμείς είμαστε ένα αστικό κόμμα που διαλέγεται στο Κοινοβούλιο και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση.

• Οι ΑΝΕΛ έχουν κατακοροϊδέψει την ελληνική κοινωνία. Η στάση τους είναι στο όριο της απόλυτης φαιδρότητας. Είναι φανερές οι μεγάλες αποχωρήσεις από το κόμμα τους, είναι ένα κόμμα υπό διάλυση – και ορθώς είναι καθώς δεν έχει καμία συγκολλητική ουσία. Δεν λέει κάτι στην ελληνική κοινωνία, απλά την κοροϊδεύει.

• Η θέση της Νέας Δημοκρατίας ιστορικά είναι η ίδια: Σύνθετη ονομασία, erga omnes. Από εκεί και πέρα ασκήσαμε κριτική σε συγκεκριμένα άρθρα, τα είπαμε 3 μέρες στη Βουλή.

• Δεν είμαστε λόχος, έχουμε απόψεις, εσωτερικές αποκλίσεις αλλά έχουμε και μια κοινή συνισταμένη και αυτή εκφράζουμε στην ελληνική κοινωνία. Είναι απαράδεκτο που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική σε εμάς για τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε.

Θα είχε νόημα να το παρακολουθήσουμε την προσπάθεια των Σκοπιανών εξομάλυνσης της σχέσης τους με την Ελλάδα και αν θέλετε να τους ενθαρρύνουμε κιόλας προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να αναμιχθούμε στα εσωτερικά τους. Μπορεί ο Πρόεδρος Ιβανόφ να μην το υπογράψει ή να χρειαστεί ο κ. Ζάεφ άλλες πλειοψηφίες στη Βουλή. Δεν πρέπει να κάνουμε τη δουλειά τους ούτε πιο εύκολη ούτε πιο δύσκολη.

• Οι κυβερνητικοί εταίροι πάντα παριστάνουν ότι διαφωνούν και μετά ο κ. Καμμένος το κάνει “τουμπεκί” και κάνει ό,τι χρειάζεται για να κρατήσει την καρέκλα. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό κάνει τεράστιο λάθος. Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι ο κ. Καμμένος θα φύγει από την κυβέρνηση; Όμως τα δέχεται όλα καθώς οι ΑΝΕΛ φαίνεται πως αγαπάνε υπερβολικά τις καρέκλες.
Θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, αν και δεν πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει μετά τις ευρωεκλογές, καθώς εκεί θα υποστεί μια μεγάλη ήττα, ενδεχομένως μη αναστρέψιμη. Έχουμε δημοσκοπική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ 10% και πάνω και βεβαίως ζητάμε εκλογές.

• Οι Ευρωπαίοι έχουν υποσχεθεί στην Ελλάδα ρύθμιση για το χρέος από τον Νοέμβριο του 2012 και οφείλουν να το ρυθμίσουν. Σαν Νέα Δημοκρατία ίσως να σκεφτείτε ότι δεν μας συμφέρει, όμως, ούτε εγώ ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμούμε την αποτυχία της χώρας. Κοιτάμε το συμφέρον της πατρίδας μας.

• Αυτά που ακούω για το χρέος δεν με ενθαρρύνουν ιδιαίτερα. Φοβάμαι πολύ ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει μια σοβαρή ρύθμιση για το χρέος. Με ευθύνη των Ευρωπαίων αλλά και επίσης με απόλυτα δική της ευθύνη έριξε 5,2 δις. ευρώ μέτρα στο κεφάλι του Έλληνα φορολογούμενου. Αυτό το μείγμα δεν είναι και σπουδαίο.

• Η Ελλάδα έχει θέματα με τη φύλαξη των συνόρων της, όπως και για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει ένα κόμμα των δικαιωμάτων, δεν βλέπω το πώς προστατεύει τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Δεν φυλάει τα σύνορα, δεν προστατεύει αυτούς που φιλοξενούνται εδώ ήδη, δεν έχει σοβαρό πρόγραμμα επιστροφών, θα συνεννοηθεί και με τη Γερμανία ώστε να επιστρέψουν πίσω και αυτοί που έφυγαν; Πώς θα βοηθήσει αυτό τη χώρα; Δεν αντέχουμε να συμβεί αυτό.

• Στο εάν υπάρχει χώρος στη Νέα Δημοκρατία για στελέχη που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ θα σας απαντήσω ότι αυτό είναι απόφαση και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο ενός απλού εκλογικού συσχετισμού, ώστε να πάρουμε κάποιους ψήφους παραπάνω, δε νομίζω ότι έχουμε κανένα λόγο να ενυποθηκεύσουμε τις αρχές και τα πιστεύω της παράταξης μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο