Δήλωση για το μπαράζ των πυρκαγιών στην Κέρκυρα

Ο κ. Νίκος Δένδιας προέβη σήμερα στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το μπαράζ πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας :

 

«Είναι προφανές από τον αριθμό των εστιών (19) ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Αδιαμφισβήτητα προκλήθηκε κίνδυνος τόσο για τηζωή όσο και για την περιουσία των συμπολιτών μας που αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των υπηρεσιών.

Θέλω λοιπόν να  θερμές ευχαριστίες της Κερκυραϊκής Κοινωνίας στην Πυροσβεστική υπηρεσία, σ’ όλα γενικά τα σώματα ασφαλείας καθώς και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και στους εθελοντές κατοίκους που πάλεψαν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Οφείλω να πω, γιατί θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής, ότι η αντίδραση της πολιτείας σε πρώτο χρόνο υπήρξε επαρκής. Θα δούμε αν αυτό συνεχιστεί και στη βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών .

Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που υπέστησαν τις ζημιές από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του ’10 στην Κέρκυρα ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί .

Άρα το πρώτο που θα κρίνει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι η έγκαιρη αποζημίωση αυτών που υπέστησαν τις ζημιές.

Το δεύτερο είναι ο εντοπισμός των εμπρηστών και η παραδειγματική τους τιμωρία.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο