Ομιλία στη Βουλή κατά την συζήτηση για τον Εφαρμοστικό Νόμο

Ως κακογραμμένη «συρραφή» ιδεών και αριθμών που είναι απολύτως αδύνατο να τηρηθεί, χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 ο βουλευτής Κέρκυρας και κοιν. εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση του «εφαρμοστικού» του νομοσχεδίου, την Πέμπτη 30.06.11, στην Ολομέλεια της Βουλής, ασκώντας, προηγουμένως, έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τις ημέρες αυτές στο κέντρο της Αθήνας:

 

«Νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι ότι αυτό που συνέβη στην Πλατεία Συντάγματος δεν ήταν αναπόφευκτο. Το λιγότερο το οποίο οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να αποστείλει τον αρμόδιο Υπουργό ενώπιον της εθνικής Αντιπροσωπείας να δώσει σαφείς εξηγήσεις. Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει και να εξασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια στην Πλατεία Συντάγματος, τότε, όσα συζητούμε εδώ για την προσέλευση ξένων επενδύσεων και την μείωση του χρέους της χώρας, νομίζω πως συμφωνούμε όλοι ότι στερούνται απολύτως σημασίας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στις διατάξεις του σ.ν., ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τη βούληση της ΝΔ να ψηφίσει ορισμένες διατάξεις για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση δημοσίων περιουσιακών στοιχείων, ως έμπρακτη εκδήλωση συναίνεσης, παρά τις ατέλειες που παρουσιάζουν, όχι, όμως, και τα νέα φορολογικά μέτρα, που δεν θεραπεύουν, αλλά επιτείνουν τη δημοσιονομική κρίση και την ύφεση, καταλήγοντας ως εξής:

«Έχω την εντύπωση ότι, πράγματι, η συναίνεση στα σοβαρά θέματα είναι απαραίτητη. Η συναίνεση στα σοβαρά θέματα, όμως, που απασχολούν τον τόπο και την επιβίωσή του, δεν μπορεί να εκμαιεύεται με τον τρόπο που επιχειρείται αυτό σήμερα να γίνει από κυβερνητικής πλευράς. Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση όσο και όπου μπορούμε. Η κυβέρνηση, όμως, έχει απόλυτη υποχρέωση, όχι μόνον απέναντι στη Βουλή, όχι μόνον απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό, αλλά κι απέναντι στο μέλλον της πατρίδας, να επανέλθει στη σοβαρότητα. Να νομοθετεί με σοβαρότητα, να φέρνει επαρκή νομοθετήματα αυτή την κρισιμότατη ώρα και να μην επαναλαμβάνει νομοθετήματα όπως το Μεσοπρόθεσμο, που δεν ξέρω αν την κάνουν αρεστή στο εξωτερικό -πολύ αμφιβάλω, όταν θα καταλάβουν οι εταίροι μας περί τίνος επρόκειτο, όταν το δουν τον επόμενο καιρό- αλλά, εν πάση περιπτώσει, ουδέν προσδίδουν στο μέλλον του τόπου».

Πολιτικό Γραφείο

Νίκου Δένδια

Βουλευτή Ν. Κερκύρας

Μετάβαση στο περιεχόμενο