Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

• Για τη μείωση της φορολογίας υπάρχει μια άμεση δέσμευση του Προέδρου μας και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην γίνει αμέσως. Όχι γιατί εμείς είμαστε λαϊκιστές και θέλουμε να τάζουμε, αλλά γιατί δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας αυτής της χώρας, αν συνεχιστούν να υπάρχουν αυτά τα φορολογικά βάρη σε αυτούς που φορολογούνται.

• Το χτεσινό του κ. Τσακαλώτου για εμάς είναι «σχιζοφρενές», το ότι δεν… υπερφορολογούνται οι Έλληνες και δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να ζει σε άλλο πλανήτη γιατί τα έχει πει πολλές φορές. Έχει μέσα του την αντίληψη ότι έχει ταξικούς εχθρούς και ότι πρέπει το 50% και 60% των Ελλήνων να πάψει να έχει οποιοδήποτε εισόδημα, να το πάρει ο κ. Τσακαλώτος και να το διανέμει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον τρόπο που κρίνει για τις εκλογικές του ανάγκες.

• Είναι δυνατόν σε χώρα που υποτίθεται ότι μπαίνει σε φάση πρώιμης οικονομικής ανόρθωσης και κατά συνέπεια χρειάζεται επενδύσεις, να φορολογούν το απαραίτητο εργαλείο για να δουλέψει οποιαδήποτε επιχείρηση, που είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές;

• Ο κ. Μπαλάφας ρώτησε χτες στη Βουλή “είμαστε παλαβοί;” Πιθανότατα η απάντηση είναι καταφατική, διότι μπορεί το ερώτημα να είναι ρητορικό, αλλά είναι σαφής η απάντηση.

• Ωραίο ήταν αυτό το διαφημιστικό με τον πρωθυπουργό – έχω δει ένα ωραίο και με τον George Clooney – αλλά εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Μπορούμε να πούμε κάτι στον κόσμο εκτός από το να βγάζουμε σποτάκια;

• Θα μπορούσαμε να ήμασταν μια ανεύθυνη αντιπολίτευση, να τάξουμε τα πάντα στους πάντες και να βγούμε μετά όπως ο κ. Τσίπρας να πούμε ότι «είχαμε αυταπάτες», «μας συγχωρείτε», «δεν καταλάβαμε» κλπ. Δεν λέμε αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος για τις συντάξεις είναι να μην περικοπούν. Τι δυνατότητες έχουμε; θα σας πούμε μόλις παραλάβουμε, γιατί δυστυχώς δεν ξέρουμε τι θα μας αφήσουν.

• Πιστεύουμε ότι αυτό το θεωρητικό πλεόνασμα είναι απαράδεκτο. Και μάλιστα το υπερπλεόνασμα είναι όχι απλώς απαράδεκτο αλλά και καταστροφή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο