Απαντητική επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Επιστολή με την οποία διαβεβαιώνει τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας και να δρομολογηθεί εκ νέου η απόκτηση οικοπέδου για την ανέγερση νέων φυλακών, απέστειλε ο Νίκος Δένδιας. Η επιστολή αφορά στις διαπιστώσεις του ΔΣΚ στην από 11/04/2011 επιστολή του, κατόπιν επίσκεψης των μελών του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ευχαριστώ θερμά για την από 11/04/2011 επιστολή σας.

Επιθυμώ να σας ενημερώσω πως ως Βουλευτής Κερκύρας και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης έχω πλήρη γνώση και παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις που αφορούν τόσο την ολοκλήρωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, όσο και την κατασκευή του νέου Καταστήματος Κράτησης στην Κέρκυρα.

Ως προς το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών του νέου Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, μετά και τις αόριστες για το θέμα απαντήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ερωτήσεις μου στη Βουλή, διαπίστωσα κατά την επίσκεψή μου σε αυτό μόλις προ διημέρου την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εργασιών και την έλλειψη ουσιαστικής προόδου από την προηγούμενη επίσκεψή μου προ οκταμήνου.

Ως προς το ζήτημα της ανέγερσης του νέου Καταστήματος Κράτησης, πράγματι η δρομολογηθείσα επί των ημερών μου διαδικασία απόκτησης κατάλληλου οικοπέδου έχει εγκαταλειφθεί από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου, γεγονός που πιστοποιεί το περιεχόμενο των απαντήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ερωτήσεις μου στη Βουλή.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα του νομικού κόσμου της Κέρκυρας και της Κερκυραϊκής κοινωνίας γενικότερα, σκοπεύω να συνεχίσω να παρεμβαίνω με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην έναρξη της προσεχούς δικαστικής περιόδου και να εξευρεθεί τρόπος απόκτησης κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση νέου Καταστήματος Κράτησης.

Με εκτίμηση

Νίκος Δένδιας

Μετάβαση στο περιεχόμενο