Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM» : Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το ζήτημα της αποχής – Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει o δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6 FM».

 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τον χαρακτηρισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αλέξη
Τσίπρα:

• O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά από μια πορεία σχεδόν 100 ετών, νομίζω ότι όχι μόνο έγινε αποδεκτός από την ελληνική κοινωνία, αλλά και σεβαστός για τις απόψεις του και την προσφορά του. Ήταν φίλος του πατέρα μου και είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά. Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς πριν από το 1967 οι οποίοι διατυπώθηκαν στο πλαίσιο μιας τότε πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι αστεία πράγματα! Νομίζω ότι “πέφτει” χαμηλά ο Πρωθυπουργός και δεν του κάνει καθόλου καλό. Του στερεί την αίσθηση της σοβαρότητας που πρέπει να έχει ο Πρωθυπουργός μιας χώρας.

Για το πιθανό αποτέλεσμα της κάλπης, το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και την συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας :

• Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι το ζήτημα της αποχής. Η βεβαιότητα μιας πολύ πιθανής νίκης μπορεί να δημιουργήσει χαλάρωση. Ο καιρός θα είναι καλός, αν βάλουμε όμως όλοι το μαγιό μας και πάμε για μπάνιο και δεν ψηφίσουμε, ό,τι λένε οι μετρήσεις δε θα έχει καμία απολύτως σημασία. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια πολύ καθαρή εντολή, δε χρειάζεται απλώς μια οριακή νίκη. Χρειάζεται μια πολύ καθαρή εντολή εάν η Ελληνική κοινωνία πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν. Αν θέλουν να τα κάνουμε, να μας δώσουν την δύναμη να τα κάνουμε.

• Αυτό το οποίο είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρέπει να εκληφθεί με κανέναν τρόπο σαν απειλή. Λέει δηλαδή ότι αυτή είναι η κατάσταση, εάν δεν μπορώ να κυβερνήσω, η χώρα θα πάει σε εκλογές. Όλα εξαρτώνται από το αφεντικό μας, που είναι ο ελληνικός λαός. Εάν θέλει μπελάδες, μπελάδες θα βρούμε. Ένας υποψήφιος Πρωθυπουργός έχει την υποχρέωση να υποδείξει – αυτό είναι το Συνταγματικό του καθήκον – ποιες είναι οι επιλογές και τι συνέπειες έχει καθεμία από αυτές.

Για τον θα υπάρχει ομόνοια στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εάν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση ή εάν θα παρατηρηθούν προβλήματα!

• Η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ μας δίδαξε πάρα πολύ καλά πόσο κοντά είμαστε ο ένας στον άλλον σε σχέση με το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα για πέντε χρόνια. Αυτό που βλέπαμε σαν «διαφορές» μεταξύ μας, στην πραγματικότητα είναι η απόλυτη συγγένεια αν το αντιπαραβάλεις δίπλα στην εναλλακτική που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τον τρόπο που κυβέρνησε, τα όσα έκανε και πού οδήγησε την χώρα. Κατά συνέπεια νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία είναι τόσο ομογενοποιημένη. Ξέρετε, καμιά φορά το να βλέπεις το πού πήγε η πατρίδα και που δεν το πίστευες ποτέ, δημιουργεί και ένα αίσθημα εγγύτητας και πολιτικής συγγένειας που δεν υπήρχε πριν.

Για την εξαγγελία Μητσοτάκη περί υπαγωγής της σωφρονιστικής πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αναφορά σε “κράτος σερίφη”:

• “Κράτος σερίφη”; Eνδιαφέρουσα διατύπωση σκέψης. Ο σερίφης ορίζεται εξ ορισμού σαν κάτι το κακό, αυτό δείχνει και τον τρόπο που σκέφτονται. Αν αυτός ο οποίος έχει την υποχρέωση να επιβάλει τον νόμο και το καθήκον να προστατεύει τους πολίτες, είναι εξ ορισμού «κακός» στο παραμύθι αυτό, εμείς τι άλλο έχουμε να πούμε; Η πρόταση του Μητσοτάκη είναι απολύτως ρεαλιστική. Χρειάζεται το σωφρονιστικό σύστημα μεγάλη μεταρρύθμιση. Χρειάζονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μεγάλη ενίσχυση. Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει σωφρονιστικό σύστημα μόνο στα λόγια, δεν υφίσταται σωφρονιστικό σύστημα. Είναι προθάλαμος απόλυσης, δηλαδή κάνεις το έγκλημα πηγαίνεις στο δικαστήριο, πηγαίνεις σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα, περνάς λίγο καιρό ευχάριστα χωρίς κανέναν κανόνα, και μετά αποδίδεσαι πάλι στην κοινωνία επανεκπαιδευμένος μάλιστα και σε βαρύτερα πράγματα από τη διαμονή σου εκεί.

Για το ενδεχόμενο υπουργοποίησης:

• Aυτό το ξέρει ο αυριανός Πρωθυπουργός. Όπου μπορώ να υπηρετήσω θα είναι χαρά μου. Η ουσία είναι να υπάρχει μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει αποφασίσει “να σπάσει αυγά” και να αλλάξει την χώρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο