Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Επικοινωνία 94,0 FM” : Αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός για το Μάτι είναι “παιδικές” δικαιολογίες

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Τάκης Σπηλιόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94,0 FM».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τον χρόνο των εκλογών και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ορίσει ηγεσία της Δικαιοσύνης:

• Οι εκλογές γίνονται τον Ιούλιο για να προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να ορίσει ηγεσία της Δικαιοσύνης. Και βεβαίως θα αποτύχει πανηγυρικά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να υπογράψει.

• Δεν υπάρχει συνταγματική δυνατότητα να γίνει αυτό το πράγμα, ήταν μια ευσεβής επιδίωξη του Πρωθυπουργού πέραν του συνταγματικού πλαισίου. Επίσης είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που υπήρξε επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης πριν λήξει η θητεία της προηγούμενης. Είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτό και έγινε υπό την έννοια να επιχειρηθεί δικαστικό πραξικόπημα, δηλαδή να οριστεί ηγεσία της Δικαιοσύνης τρεις με τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές από μια κυβέρνηση που δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να κάμπτεται η διάκριση των εξουσιών για να “βολευτεί” ο κ. Τσίπρας, να δημιουργήσει ασφαλιστικές δικλίδες επειδή φοβάται την επαύριο.

Σχετικά με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που θα πρέπει να “θεραπεύσει” η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

• Να συμφωνήσουμε σε κάτι, γιατί η κυβέρνηση μας το κρύβει, ότι σε σειρά αδικημάτων προέβλεψε υφ’ όρων απόλυση, κάτι που προηγουμένως δεν υπήρχε. Οι διατάξεις που πρέπει να αλλάξουμε είναι μεταξύ άλλων αυτές που αφορούν τον επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, την τρομοκρατία και τον βιασμό.

• Οι διατάξεις για την εγκληματική οργάνωση αφορούν τη Χρυσή Αυγή, καθώς μια δίκη γίνεται αυτή τη στιγμή με αυτή την κατηγορία, άρα η κυβέρνηση κάνει χάρη στον κ. Μιχαλολιάκο. Για την τρομοκρατία αφορά τη 17 Νοέμβρη καθώς αυτοί κυρίως είναι στη φυλακή για αυτό. Δε θέλω να πιστεύω θεωρίες συνωμοσίας, αλλά εδώ είναι προφανώς φωτογραφική αυτή η ιστορία.

• Για το αν ισχύει στις περιπτώσεις αυτές το ευνοϊκότερο άρθρο όταν δικάζεται κάποιος, δεν είμαι ποινικολόγος για να σας το απαντήσω. Ως προς το πολιτικό επίπεδο, αποτελεί πρόκληση κατά της κοινωνίας, κατά των θυμάτων της τρομοκρατίας και κατά των συγγενών τους. Είναι ντροπή αυτό που κάνει αυτή η κυβέρνηση.

Σχετικά με τη “μαύρη τρύπα” που θα κληροδοτήσει η σημςερινή κυβέρνηση στην επόμενη:

• Η Τράπεζα της Ελλάδος πάντα έχει μια επάρκεια στις απόψεις της, όμως δεν μπορεί να λάβει υπ’ όψιν της την αλλαγή κλίματος που θα συνοδεύσει τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές. Εμείς ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια εκτίναξη της ανάπτυξης και θα αλλάξει βασικές παραμέτρους της εξίσωσης. Επειδή λόγω δουλειάς βλέπω την αγορά, νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό. Το αν θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες, αυτό εξαρτάται από εμάς, καθώς θα έχουμε μια καθαρή τετραετία.

Για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Σκάι, τα όσα είπε για το Μάτι και ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν κόστισε 100 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία:

• Αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός είναι “παιδικά”. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει δορυφορικό τηλέφωνο, πώς λέει ότι “δεν ήξερε” και ότι δεν είχαν ενημερώσει; Εγώ όταν ήμουν Υπουργός Δημόσιας Τάξης με βρίσκανε και πάνω από τον Ατλαντικό όταν υπήρχε ανάγκη.

• Είναι δυνατόν να λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας ότι δεν είχε ενημέρωση μέσα στο αεροπλάνο ή ότι μπήκε σε σύσκεψη και δεν ήξερε ότι γράφανε οι κάμερες; Αν τα λέει σοβαρά αυτά πρέπει να παραιτηθεί αμέσως από την πολιτική, καθώς είναι παντελώς ανίκανος να την ασκήσει.

• Τα λάθη που έγιναν στο Μάτι είναι τραγικά και παιδικά. Ούτε δόκιμος πυροσβέστης δε θα τα έκανε. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε διάταξη για να τους απαλλάξει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτό, από το να πάνε στη φυλακή. Ένας δε ντράπηκε να παραιτηθεί την άλλη μέρα το πρωί;

• Για την οικονομία, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τι ήταν; Παιδική άσκηση; Δεν εξαϋλώθηκαν οι τράπεζες, δεν έκλεισαν ελληνικές επιχειρήσεις; Οι τράπεζες δεν έκλεισαν ούτε επί γερμανικής κατοχής, επί κυβέρνησης Τσίπρα έκλεισαν. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή ψεύδεται ασυστόλως ο Πρωθυπουργός ή στην άλλη περίπτωση είναι βαρύτατα επικίνδυνος, καθώς και σαν αντιπολίτευση θεσμικό ρόλο έχει. Δεν μπορεί να λέει παραμύθια. Όλα αυτά κατατείνουν στην ακαταλληλότητά τους.

• Όταν είσαι στο χειρουργείο και ο γιατρός ρωτάει τι είναι το νυστέρι, δεν κινδυνεύεις από την αρρώστια, αλλά από τον γιατρό. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τα προβλήματα, αλλά από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Για τα νομοθετήματα που θα έχει προτεραιότητα να φέρει η Νέα Δημοκρατία ως επόμενη κυβέρνηση:

• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προδιαγράψει μια νομοθετική ατζέντα η οποία είναι απαραίτητο να γίνει γρήγορα (άσυλο, Ποινικός Κώδικας, κλπ) αλλά στην οικονομία πρέπει να δοθεί μια αίσθηση αισιοδοξίας και ότι υπάρχει ένα “σταθερό χέρι”. Μια δυνατότητα δηλαδή μέσα από τις μειώσεις των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ να μπορέσουν να αισθανθούν η επιχειρηματική κοινότητα και οι ξένοι επενδυτές ότι στην Ελλάδα μπορείς να βγάλεις λεφτά και να προσλάβεις ανθρώπους. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς, να έρθουν πίσω οι Έλληνες του εξωτερικού και γενικά να δούμε μια καλύτερη μέρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο