Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Τάκης και Ανδρέας Παπαδόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Για την συνέντευξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τις δηλώσεις του για το “ΜΑΤΙ” :

• Δεν την θεώρησα ιδιαίτερα πειστική, σε ορισμένα σημεία την θεώρησα περίπου εξοργιστική. Όπως για το Μάτι και τα περί αεροπλάνων. Ξέρετε, όποιος έχει κάνει αυτή τη δουλειά και έχει διατελέσει σε κυβερνητική θέση ξέρει ότι μαζί μας παίρνουμε δορυφορικό τηλέφωνο. Άρα λοιπόν δύο τινά συμβαίνουν, ή μας «δουλεύει» ο Πρωθυπουργός όλους ή το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος δεν ξέρει τι του γίνεται.

• Με την άφιξή του έστω δεν ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός για μια ιστορία αυτού του μεγέθους; Για το τι συμβαίνει με τις παραμέτρους αυτές; Δεν τον ενημέρωσε ο αρμόδιος Υπουργός; Η υποτίμηση του επιπέδου νοημοσύνης της ελληνικής κοινωνίας σε προεκλογική περίοδο δεν είναι ελαφρύ ζήτημα. Καταλαβαίνουν οι Έλληνες.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα:

• Η κυβέρνηση κάθε φορά προσπαθεί να συσκοτίσει τα πράγματα. Καταρχήν μεταγενέστερος νόμος προφανώς τροποποιεί προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα.

• Ολόκληρη η παρουσία ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σωρεία νομοθετημάτων που ευνοούν αυτούς που έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.

• Η διάταξη αφορά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και όχι το ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο. Αν θεωρηθεί διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τότε αν την αλλάξουμε θα ισχύσει η νέα. Αν θεωρηθεί όμως διάταξη ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου τότε θα ισχύσει αυτή.

• Η Κυβέρνηση λέει διάφορα «χαριτωμένα». Η πραγματικότητα δεν είναι ότι έμπειροι νομικοί συνυπέγραψαν τις διατάξεις κυβερνητικού συμφέροντος. Τα θέματα εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούν υπέρ ενός μόνο. Ένας αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης υπάρχει αυτή τη στιγμή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, άρα η διάταξη βοηθάει αυτόν.

• Το τυπικό κριτήριο δίνει την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να μην έχουν αποτέλεσμα οι διατάξεις που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Δημόσια Ασφάλεια:

• Νομίζω μπορεί να αλλάξει αμέσως η νοοτροπία. Η πολιτική ηγεσία θα αλλάξει την νοοτροπία στην Αστυνομία διότι θα πάψει η Αστυνομία να έχει την αίσθηση ότι η πολιτική ηγεσία είναι ανεκτική απέναντι στα φαινόμενα παρανομίας και ανομίας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μεγάλες αλλαγές θέλουν ένα μικρό βάθος χρόνου, δε θα γίνουν την επόμενη μέρα το πρωί, αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι. Αλλά το να αλλάξεις τη νοοτροπία-φιλοσοφία και από ανεκτική και κατ’ ουσίαν συμπαθούσα την ανομία, να μετατραπεί σε μια νοοτροπία ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, αυτό είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Προβλέπω ότι ο Μητσοτάκης έχει δώσει τόση βαρύτητα που αμέσως θα γίνει. Η Αστυνομία χρειάζεται να επανέλθει στη μεταρρύθμιση του 2014.

Για την οικονομία:

• Η οικονομία είναι ψυχολογία. Φανταστείτε τι θα γίνει αν υπάρξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η οποία είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να μειώσει και την ανεργία. Ελπίζουμε ότι θα αναστρέψουμε την πραγματικότητα της αγοράς αμέσως.

Μετάβαση στο περιεχόμενο