Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Σκάι 100,3 FM”

Ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Δημήτρης Οικονόμου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3 FM».

 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για την συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:

• Δυστυχώς, στο χρονικό σημείο στο οποίο εκδηλώνεται δεν είναι δείγμα δημοκρατικής ευαισθησίας. Είναι δείγμα της απελπισίας του και της ανάγκης του να βρει ακροατήριο. Ο κ. Τσίπρας αυτή την στιγμή έχει πάψει να ακούγεται από την ελληνική κοινωνία. Προσπαθεί λοιπόν, απελπισμένα με κάθε τρόπο να βρει κάτι, το οποίο να ξεπεράσει αυτό το “φράγμα άρνησης”, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Για τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας:

• Η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σαφή αντίληψη, ότι αυτό δεν μπορεί να είναι το πρόθεμα μιας συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Νέα Δημοκρατία δεν το πιστεύει καταρχήν αυτό. Άλλο οι διακριτοί ρόλοι, άλλο χωρισμός, με την έννοια μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ το επιχειρεί, λίγο πολύ τιμωρητικά, να βάλουμε την Εκκλησία “στη γωνία” γιατί πολύ “ανακατεύεται” στην κοινωνική ζωή. Όχι, εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι σε αυτό το πράγμα.

• Το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος καταρχήν είναι μια κορυφαία διαδικασία και είναι καλό να γίνει σε έναν ουδέτερο πολιτικό χρόνο, όχι κοντά στις εκλογές, αλλά μετά τις εκλογές.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τον Προκόπη Παυλόπουλο:

• Θα επιδιώξουμε συναίνεση. Η ευθύνη της τελικής πρότασης είναι στον αρχηγό του κόμματος. Όμως, πρέπει κανείς να πει, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος πολιτεύτηκε με ευπρέπεια, έχει τιμήσει τον ρόλο του μέχρι τώρα και το 2015 ίσως και στα όρια του συνταγματικού του ρόλου, όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης πήγαν να ρίξουν την χώρα όχι στα βράχια, αλλά κατευθείαν στον βυθό. Ανέλαβε πρωτοβουλίες με διακριτικότητα που διατήρησαν την χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αυτό έχει αποτιμηθεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση:

• O νόμος Σκουρλέτη φτιάχτηκε ακριβώς με αυτό το πρόταγμα, να μη λειτουργήσει κανένας Δήμος. Αφού δεν μπορεί να έχουμε εμείς – είπε ο ΣΥΡΙΖΑ – τους Δήμους, να μην λειτουργήσουν, να γίνει χάος. Κατά συνέπεια ο νόμος Σκουρλέτη που οδηγούσε στην ακυβερνησία και στην διάλυση στους Δήμους, πέτυχε τον σκοπό του.

• Εμείς δεν ήμασταν ποτέ υπέρ της απόλυτης απλής αναλογικής. Θεωρούμε ότι δεν ταιριάζει σε κανένα κράτος στην πραγματικότητα, και πάντως με κανέναν τρόπο δεν ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα. Οδηγεί πάντα στο χειρότερο κοινό παρονομαστή. Οι συναινέσεις γίνονται στο χειρότερο, όχι στο καλύτερο. Παζάρια πίσω από την πόρτα, κάτω από τα τραπέζια. Είδατε τι έγινε στους Δήμους την εβδομάδα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών.

Για το “Mακεδονικό” και τον Κώστα Καραμανλή:

• Το 2004 οι Αμερικανοί, χωρίς καμία σοβαρή προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση, αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Τι έπρεπε να κάνει; Να αποτρέψει όλες τις χώρες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Διότι τότε θα πηγαίναμε σε καταστροφή. Για να το αποτρέψει αυτό, η πολιτική της κυβέρνησης τότε ήταν: Συζητάμε οτιδήποτε, αρκεί να μην είναι σκέτο “Μακεδονία”. Να κερδίσουμε χρόνο, να δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά μέτωπο άμυνας. Αυτή ήταν η πολιτική, και ήταν ορθή πολιτική.

• Αυτό μπόρεσε και καθυστέρησε την σωρεία των αναγνωρίσεων με το όνομα “Μακεδονία”, που έδωσε την δυνατότητα από εκεί και πέρα στο θέμα να μείνει ανοικτό. Διότι τότε η προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν το θέμα να μείνει ανοικτό, να μην κλείσει με τον χειρότερο τρόπο, δηλαδή να αναγνωρίσουν όλες οι χώρες τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Τη θέση του στο κάτω – κάτω ο Κώστας Καραμανλής την απέδειξε στο Βουκουρέστι.

• Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός έκανε μια συμφωνία η οποία δεν ήταν επιτυχής. Έδωσε πράγματα που αν είχε ζητήσει βοήθεια και εάν είχαμε συνεννοηθεί θα μπορούσαν να μη δοθούν. Ο Πρωθυπουργός λοιπόν που άφησε τον κ. Κοτζιά να κάνει ό,τι θέλει, δεν ενημέρωνε κανέναν, δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν, τώρα μας στέλνει τον λογαριασμό για τα δικά του λάθη και ζητάει τα ρέστα από εμάς. Αυτό δεν είναι και έντιμο ξέρετε.

• Δε λέει την αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ξέρει την αλήθεια. Αυτό που σας λέω το Υπουργείο Εξωτερικών το ξέρει. Απλώς για να δημιουργήσει ένα ανάχωμα για τα λάθη του στις Πρέσπες, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει “να ρίξει” αλλού τον λογαριασμό.

Για την οικονομία:

• Έχει συνηθίσει η ελληνική κοινωνία, ιδίως μετά τις δύο περιόδους όπου ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως αντιπολίτευση, να ακούει παραμύθια πριν από τις εκλογές. Εμείς δεν έχουμε μπει σε αυτή τη λογική. Νομίζω ότι αν κάτι πρέπει να πιστώσει κάποιος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η πολύ συγκρατημένη τοποθέτηση του σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με παροχές.

• Ο κ. Τσίπρας “παίζει” με τις ημερομηνίες. Ψέματα λέει ναι, γιατί η μισή αλήθεια είναι μεγάλο ψέμα. Αυτή την στιγμή η χώρα εκτελεί έναν Προϋπολογισμό, αυτός δεν μπορεί να αλλάξει. Άρα λοιπόν, μη μας κατηγορεί γιατί δεν αλλάζουμε τον Προϋπολογισμό του. Από την 01/01/2020 θα έχουμε μειωμένο φορολογικό συντελεστή, ναι ή όχι; Η απάντηση είναι “ναι”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο