Στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Δημήτρης Καμπουράκης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Σχετικά με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και αν θα σκεφτεί η Νέα Δημοκρατία τα προβλήματά τους αν γίνει κυβέρνηση:

• Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τεράστια προσπάθεια να μας ετεροπροσδιορίσει στην κοινωνία, ότι είμαστε ένα κόμμα των “ελίτ”. Ούτε τα εκλογικά ποσοστά μας από το 1974 ούτε το στελεχιακό δυναμικό μας ανταποκρίνονται σε αυτή την ιδέα που θέλει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που προσπάθησε μέσα στην κρίση να υπάρξει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Είμαστε κοινωνία και όχι άτομα, πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Θα πρέπει λοιπόν και ο αδύναμος να έχει τη φροντίδα του ισχυρότερου και το κράτος να έχει το ρόλο του εγγυητή αυτού.

• Για αυτό που μου λέτε ότι πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία “ράβουν κοστούμια” εγώ κρατάω τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη “αφήστε τα κοστούμια και βρείτε φόρμα εργασίας”.

Για τις κατηγορίες ότι τα κοινωνικά προνόμια κινδυνεύουν με την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας:

• Τη Νέα Δημοκρατία κατηγορήστε την για ό,τι θέλετε, αναμάρτητοι δεν είμαστε, αλλά αν μπορεί διαχρονικά να κατηγορηθεί για κάτι είναι για την κεϋνσιανή αντίληψή της για την κοινωνία και την επέμβαση του κράτους επ’ ονόματι της κοινωνίας και της κοινωνικής πολιτικής. Νεοφιλελευθερισμός σε αυτή την παράταξη ουδέποτε υπήρξε.

• Βεβαίως θα προστατεύσουμε την κοινωνική πρόνοια, εμείς ήμασταν αυτοί που το 2014 πειραματικά εφαρμόσαμε σε συγκεκριμένες περιοχές το δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο ζωής για όλους. Από εκεί και πέρα, αυτός ο οποίος μπορεί, ας πάει πιο μπροστά, αλλά δεν αφήνουμε πίσω τον αδύναμο.

• Πρέπει να πάμε με λογική δημιουργίας πλούτου, όχι επιδοματικής πολιτικής. Για να έχεις κάτι να μοιράσεις πρέπει να έχεις “πίτα” αλλιώς όλοι θα τρώμε “ψιχουλάκια”. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί πλούτος με αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές, δεν θα έρθει κανείς να επενδύσει. Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις, πώς θα ανοίξουν δουλειές; Λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης “να δημιουργήσουμε ανάπτυξη ώστε να έχουμε να βοηθήσουμε και τους άλλους”, τι πιο λογικό;

Για το άρθρο του κ. Σημίτη στην “Καθημερινή” που κάνει λόγο για μια ενδεχόμενη νέα κρίση όπως των Ιμίων:

• Ο κ. Σημίτης λέει κάτι που είναι γνωστό, ότι οι Τούρκοι “δοκιμάζουν” κάθε καινούργια κυβέρνηση, ακόμη και κάθε καινούργιο Υπουργό Άμυνας. Εμένα, μόλις είχα αναλάβει, μου βγάλανε αμέσως δύο φρεγάτες στο Αιγαίο και στείλαμε δικές μας.

• Ο κίνδυνος γενικά υπάρχει και επειδή τώρα υπάρχουν και τα θέματα με την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας, αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται. Επίσης η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι και η καλύτερη για αυτούς.

• Κάθε καινούργια κυβέρνηση ορκίζεται όταν αναλαμβάνει να φυλάττει πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης να τη διαπραγματευτεί. Εάν ο οποιοσδήποτε πιστεύει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση, πόσω μάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα επιτρέψει την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, απατάται.

 
Μετάβαση στο περιεχόμενο